DANI ZAGREBAČKIH JAGODA: Do 10. lipnja ovo fino voće možete kupiti na čak 110 mjesta u gradu

Dani zagrebačkih jagoda
Foto: Zagrebačka županija

Na Trgu kralja Tomislava otvorena je tradicionalna prodajna manifestacija Dani zagrebačkih jagoda koju zajednički organiziraju Zagrebačka županija i Grad Zagreb u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije “Jagodni prsten” i Udrugom uzgajatelja jagoda grada Zagreba.

“Ove slatke bobice, naše omiljene jagodice purgerice tijekom svibnja i lipnja građani mogu kupiti na čak 80-ak frekventnih gradskih lokacija”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na otvorenju 19. Dana zagrebačkih jagoda.

“Na Danima jagoda sudjeluju uzgajatelji iz Zagreba i Zagrebačke županije čija se proizvodnja iz godine u godinu povećava uvelike zbog ove manifestacije i promidžbe koju donosi”, rekao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Grada Zagreba Marijan Herceg i dodao kako jagode moraju zadovoljavati kriterije vrhunske kvalitete.

“Zahvaljujući suradnji Grada i Županije, Zagrepčani mogu uživati u svježim i najboljim hrvatskim proizvodima, a najveći proizvođači voća i povrća su upravo iz Zagrebu i iz rubnih dijelova Zagrebačke županije”, naglasio je izaslanik župana Zagrebačke županije Josip Kraljičković.

“Prije 15-ak godina Zagrebačka je županija s Gradom Zagrebom potpisala Sporazum o suradnji u području poljoprivrede zahvaljujući kojem su naši proizvođači postali ravnopravni, a sada su sazrele prilike za nadopunu tog Sporazuma”, rekao je Kraljičković istaknuvši pritom novu ULO hladnjaču Distributivnog centra za voće i povrće u Rakitovcu koja je pred službenim otvorenjem.

Dani zagrebačkih jagoda
Foto: Zagreb.hr

“Naš Distributivni centar lako bi mogao postati regionalni centar, jer kada zbrojimo proizvođače jabuka i jagoda s područja Zagrebačke županije i grada Zagreba dobijemo najveći broj proizvođača u Republici Hrvatskoj”, naglasio je Kraljičković.

S tim prijedlogom složio se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je, prilikom otvorenja manifestacije, rekao da su administrativne granice između Zagrebačke županije i grada Zagreba samo formalne te da će dosadašnja dobra suradnja sigurno nastaviti i ubuduće.

Inače, u sklopu Dana zagrebačkih jagoda proizvođači će sve do 10. lipnja ove godine na oko 110 prodajnih mjesta u gradu Zagrebu nuditi svježe, domaće jagode. Od ukupno 70 proizvođača jagoda koji su uključeni u ovu prodajnu manifestaciju, 25 ih je s područja Zagrebačke županije, a 45 s područja grada Zagreba.