DAN GRADA ZAGREBA: Čestitka gradonačelnika Milana Bandića

Zagreb - zastave
Foto: Zagreb.hr

U povodu Dana grada Zagreba gradonačelnik Milan Bandić uputio je čestitku u kojoj Zagrepčanke i Zagrepčane poziva da visoko istaknu “barjake u čast grada kojega neizmjerno volimo”!

Evo njegove čestitke:

Drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani,
čestitam vam 31. svibnja, Dan grada Zagreba i blagdan naše nebeske zaštitnice Majke Božje od Kamenitih vrata! 

Ponosno slaveći Dan Grada ujedno zahvaljujemo  generacijama Zagrepčanki i Zagrepčana koje su Zagreb gradile stoljećima i sačuvale ga za nas i za one koji tek dolaze.

Rođendan našega grada posebno posvećujemo svim hrvatskim braniteljima jer su upravo oni  najzaslužniji što svoj grad danas možemo graditi po vlastitoj mjeri.  Njihova žrtva uči nas o važnosti zajedništva, snazi solidarnosti, bezrezervnoj ljubavi prema Domu i Domovini.

Također, najbolje od nas  tradicionalno nagrađujemo  najprestižnijim priznanjem Grada Zagreba.

Budimo ponosni na svoj grad, koji se ističe kao grad solidarnosti, žive  gospodarske aktivnosti, kao grad koji svojim demografskim mjerama, gospodarskim poticajima zapošljavanju i poduzetništvu, čini važne iskorake.

Zagreb, europska metropola po mjeri čovjeka,  otkriveni je europski turistički biser, s reputacijom otvorenog grada u kojem je ugodno živjeti i u kojemu se osjećamo sigurno u atmosferi tolerancije, multietničnosti, multikulturalnosti i multikonfesionalnosti.

Danas, radeći zajedno, promičući znanje, inventivnost  i  kreativnost kao vrijednosti koje čine razliku, a vodeći računa o onima koji trebaju našu pomoć, imamo priliku svoj grad i svoju zemlju učiniti još boljim i poželjnijim mjestom za život.

S tom porukom pozivam vas,  drage Zagrepčanke i dragi Zagrepčani, da visoko istaknemo  barjake u čast grada kojega neizmjerno volimo!

Sretno Zagrebe!

Vaš gradonačelnik,
Milan Bandić