DALMATINSKA FEŠTA U LISINSKOM: Uz najbolje klape nastupaju i Tri tenora!

klape-lisinski-700

Večer za dušu pripredit će nam 4. travnja u Lisinskom tri ponajbolje hrvatske klape i ‘Tri tenora’ garantirano najimpresivnijih glasova na ovim prostorima!

Klape Cambi (K. Kambelovac), Iskon i Šufit nastupit će na drugom po redu koncertu ‘Klape u Lisinskom’ gdje će pozornicu podijeliti sa ‘Tri tenora’ – Markom Škugorom, Eduardom Šegotom i Markom Pecotićem, objavljeno je na web stranici Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.

Klapa Cambi ponosna je vlasnica čak 10 Porina i velikih hitova poput ‘Neprolazna’, ‘Od zipke do križa’, ‘Kriva karta’, ‘Ne more mi bit’ i mnogih drugih kojima će publiku sasvim sigurno oduševiti u izvedbi uživo. Cambi će u Lisinskom predstaviti i pjesme s novog album ‘Ako tako triba bit’ na kojem se nalaze ‘Korak bez tebe’, ‘Kamena’, ‘Moja Slavonka’… Nova generacija nastavlja briljantan niz uspjeha klape koja će ove godine proslaviti 30 godina karijere gdje se apsolutno zasluženo pozicionirala kao najnagrađivanija klapa!

Klapa Iskon potpisuje se na neke od najljepših ljubavnih pjesama među kojima su i ‘Vrime za kraj’, ‘Još ne mogu pristat volit’, ‘Kadena od vire’, ‘Srce zna’ i ‘Maštil suza’ s kojima su prošlog ljeta trijumfirali na Dalmatinskoj šansoni i Večerima dalmatinske pisme. Prošlu godinu Iskon će pamtiti po mnogobrojnim nagradama s festivala.

Glazbenoj čaroliji i te kako će pridonijeti i splitska klapa Šufit svojim višestruko nagrađivanim pjesmama ‘Ne diraj moju ljubav’, ‘Oprosti dušo’, ‘Proplakat će srce’, ‘Zavezan’… ‘Proplakat će srce’ osvojila je publiku ‘na prvu’ te su Splićani za nju dobili prvu nagradu publike i drugu nagradu žirija na Večerima dalmatinske pisme.

Publika u ‘Lisinkom’ imat će još jednu veliku privilegiju!

Prvi put na pozornicu će se ujedinjeni pod imenom ‘Tri tenora’ popeti i Marko Škugor, Eduard Šegota i Marko Pecotić. Ova tri impresivna vokala već su nas pojedinačno očarala, a zajedno donose jednu potpuno novi glazbeni doživljaj.

Marko Škugor javnosti je već dobro poznat po svojim pjesmama ‘Dalmatinska vilo’, ‘Srića moja’ i najnovijoj ‘Srce južnjačko’, a zahvaljujući svome glasu, opravdano nosi i laskavi nadimak hrvatski Jose Carreras. Markov status šibenskog slavuja potkrepljuju i njegove mnogobrojne nagrade s raznih festivala.

Eduard Šegota istakao se kao ‘prvi glas svih klapa’ dok je pjevao s klapom Cambi. Njegov snažni tenor obilježio je najuspješniju eru klape sa pjesmama ‘Kriva karta’, ‘Od zipke do križa’ , a najbolje od sebe sad će dati na nastupima ‘Tri tenora’.

Pjesmu ‘Samo jubav ostaje’ Marka Pecotića godinama je pjevušila cijela Hrvatska, a bila je i najavni singl popularne serije ‘Larin izbor’. Ovom pjesmom Marko je skrenuo pozornost šire publike na sebe. Uspješni niz ljubavnih balada nastavio je sa ‘Uzmi me more’, ‘A kad bi te pita’ i ‘Ankora’, a istovremeno Marko pjeva i u klapi Iskon u koju se nedavno vratio.

Koncert ‘Klape u Lisinskom’, ističu organizatori, okuplja ponajbolje domaće klape i važan je događaj u godini za ljubitelje dalmatinske pjesme.

Foto: Press

Komentari