COOLTURNA ŠPICA: U subotu, točno u podne ispred Napretkove zgrade u Bogovićevoj

Foto: Ognjen Karabegović

Nakon brojnih pohvala za prošlogodišnju Coolturnu špicu, i ove subote, 17. travnja, u 12 sati ispred zgrade Napretka u Bogovićevoj ulici stiže nam prava glazbena poslastica, te savršena prilika za sve da se opuste i zabave uz glazbu i drage prijatelje.

Partneri u realizaciji projekta su HKD Napredak – Napretkov kulturni centar i Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH, koji svojim iskustvom i desetogodišnjom suradnjom u projektima kulture i nadalje grade mostove prijateljstva i umjetnosti.

Motiv za pokretanje projekta Coolturna špica je želja da građanima Zagreba u ovom teškom vremenu, kako korona krize tako i posljedica od potresa, daruju birane glazbene programe, jer glazba je ‘zvonka radost i melem za dušu’!

Pred sam kraj prošle godine razorni je potres pogodio i Banovinu, a osjetio se i donio nove štete Zagrebu, s pandemijom koronavirusa čovječanstvo se i dalje bori te smo svi uvelike već zaboravili neka normalna kulturna događanja.

Stoga ova subota i Coolturna špica mogu donijeti svima dašak normalnih vremna i na trenutak sve odmaknuti od surove zbilje.

U prvom dijelu ovogodišnje Coolturne špice naglasak je stavljen na tradicionalnu i zabavnu glazbu u jazz maniri iz svijeta, koju izvodi izvrsni Oridano Gypsy Jazz band, koji strastveno vodi Orjen Riđanović.

U drugom dijelu programa nastupit će Ante Gelo sa svojim bendom i sjajnim vokalima Ivom Ajduković i Alenom Đurasom.

Program se izvodi uz pridržavanje i poštivanje epidemioloških mjera, poručuju organizatori.