Bruno Urlić i sjajni etnojazz sastav Mavi Kan nastupaju u klubu “Peti kupe” u Zagrebu

Foto: Mavi Kan

Bruno Urlić i sjajni glazbenici etnojazz sastava Mavi Kan nastupaju u Petom Kupeu gdje će najaviti „Future Sound Of Sevdah“ i skoru turneju.

Mavi Kan glazbena je skupina iz Zagreba s jakim bosanskim korijenima i glazbenim utjecajima. U svom izričaju spojili su tradiciju sevdaha i moderne stilove, a sastavljeni su od četiri sjajna instrumentalista i vokalne solistice Sakin. Prvi album „OrnaMental“ objavili su 2007. A nakon toga su uslijedili „KaoSarajevo“, ali i singlovi poput „ Ništa mi nisi dužan“, koji su upravo objavili i njime napravili iskorak prema house glazbi. Pjesmu je producirao Zvonimir Dusper Dus, a upravo tim singlom najavljuju i novi album koji bi trebao izaći ovog proljeća pod nazivom „Future sound of sevdah“.

Glazba Mavi Kana sinteza je sevdalinki i autorskih kompozicija s inovativnim aranžmanima za publiku raznih generacija. Strastvena svirka, odličan groove i specifičan vokal pjevačice Sakin nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Mavi Kan zapravo je plod nostalgije ispunjene slikama odrastanja u jedinstvenom gradu, ali i na pozornicama koje je vođa benda, rođeni Sarajlija, Bruno Urlić, u početku svoje glazbene karijere dijelio s bendom Zabranjeno pušenje.

Bruno Urlić široj publici poznat kao „sjajni maestro“, kako ga je predstavljao Massimo, neprežaljeni velikan glazbene scene s kojim je Bruno dijelio pozornicu deset godina. Pjevačica Sakin, pak, svojim senzibilitetom te nostalgičnim, prozračnim i emotivnim vokalom svakako dodiruje duše publike, a i ostali članovi benda vrhunski su glazbenici: Marko Matošević na bubnjevima, Goran Delač na električnom kontrabasu i basu te Paul Kempf na klaviru pa nema sumnje da će koncert u Petom kupeu 25. siječnja biti izniman glazbeni doživljaj. Mavi Kan će zasigurno svojim očaravajućim izvedbama publiku provesti kroz novi doživljaj Sevdaha, prošetati ih Baščaršijom i vratiti jedinstveni duh Sarajeva…

Etnojazz sastav Mavi Kan održat će koncert u klubu “Peti kupe” u Zagrebu, u četvrtak 25. siječnja 2024. u 21 sat a karte se mogu kupiti onilne na platformi Entrio.