PRETUČENA VOZAČICA ZET-a: “Ne očekujete da će vas netko naguravati i nabijati kao vreću”

Foto: ZG express

Ponovno napad na djelatnike ZET-a u Zagrebu. Dvije maloljetne osobe u ponedjeljak su vozačicu autobusa srušile na pod i izudarale nogom.

Na mjesto događaja došli su policija, hitna pomoć i unutarnja kontrola, a napadnuta žena za HRT je ispričala kako se sve dogodilo.

Gospođa Nada već sedam godina radi u ZET-u. Još je pod dojmom od napada koji se dogodio za vikend. Kaže nam da je skupina maloljetnih osoba tijekom vožnje neprestano stvarala probleme te da su ulazili i izlazili iz autobusa, nakon čega su je dvoje iz te grupe napali.

“Nahrupe na mene jer sam otvorila vozački prostor da kažem putnicima da bus ne ide dalje. Nahrupe na mene, ruše me, cipelare. Ja sam mislila da idu u moj vozački prostor sjesti, strah me bilo što je njihova namjera. Tu je bilo naguravanja, cipelarenja, rukama, nogama, ja sam ostala paf jer su to maloljetnice od kojh ne očekujete da će vas netko naguravati i nabijati kao vreću”, ispričala je Nada, djelatnica ZET-a.

Odmah je nazvala policiju koja je nakraju uhitila maloljetne osobe. Istraga je još u tijeku, a iz sindikata očekuju sankcije.

“Policija odradi svoj posao, ali onda dolazimo do državnog odvjetništva i rak-rane cijeloga društva – to je pravosuđe. Ti postupci traju po nekoliko godina i onda šaljemo krivu poruku jer se to razvodni. Ovakvi slučajevi trebali bi se mnogo prije riješiti i sankcionirati jer ovo je stvarno nedopustivo, smatra Dražen Jović, sindikat Zagrebačkog holdinga”, ZET Zagreb.

Ovo je prvi napad ove godine, prošle godine bilo ih prijavljeno 11. No neugodnosti se događaju svakodnevno.

“Mi vozači i mi smo ljudi. Puknut će nekome film, nemojte nas dovoditi u tu situaciju. Napravit ćemo nešto nekontolirano jer i mi imamo svoje obitelji”, istaknula je Nada, djelatnica ZET-a.

Nakon prosvjeda u prosincu dogovoreno je da će se uvesti nadzor u sva vozila kao i da će se osnovati krizni tim. No sastanak s ravnateljstvom policije još se uvijek čeka kako bi se ovakvi prijestupi počeli sankcionirati kao kazneno, a ne prekršajno djelo, podsjeća HRT.