DETALJI STRAVIČNE NESREĆE KOD ZAPREŠIĆA: Vozio 230 km/h i bez kočenja se zabio u naplatne kućice!?

Foto: Screenshot HRT

Jedna je osoba smrtno stradala u teškoj prometnoj nesreći u srijedu ujutro zabivši se osobnim automobilom u naplatnu postaju kod Zaprešića na autocesti A2, izvijestila je Zagrebačka policija, objavio je HRT.

“Očevid je završen. Policija je šturo priopćila da se oko 5 sati i 40 minuta automobil zabio u metalnu ogradu i betonski odbojnik na naplatnoj postaji Zaprešić. U njemu je bila jedna osoba koja je smrtno stradala. Neslužbeno se doznaje da je riječ o dvadeset jednogodišnjem vozaču koji je vozio Audi TT iznimno velikom brzinom. Navodno se radi o brzini od 230 km/h bez pokušaja kočenja. U tijeku je utvrđivanje okolnosti ove strašne nesreće. Biti će obavljena obdukcija mladića kao i analize koje bi trebale utvrditi je li u krvi imao alkohol ili drogu”, izvijestio je za Dnevnik HRT-a Boris Kanazir.

Dodaje kako se promet ovdje odvija normalno te da su cestarske službe očistile mjesto nesreće.

Naglašava kako statistike govore da mladi vozači sudjeluju u 10 posto prometnih nesreća, ali u onima u kojima sudjeluju, svaku drugu oni izazivaju.

Podsjetio je kako za mlade vozače, one do 24 godine, nema ograničenja u smislu dopuštanja upravljanja vozila s jačom kubikažom, međutim, kazne za one koji teško krše propise su teže od onih za starije vozače.

Policija će tijekom dana izaći s više informacija glede ove teške nesreće, kazao je Kanazir.