‘BOTIĆ’ ODLAZI U POVIJEST: U nekadašnji učenički dom uselit će Hotelijersko turistička škola

Učenički dom Luke Botića
Foto: Zagreb.hr

Počela je obnova Učeničkog doma Luke Botića u sklopu koje će taj kompleks biti prenamijenjen i u njega će useliti Hotelijersko turistička škola.

“Za 12 mjeseci otvorit ćemo ove tri renovirane zgrade koje se nalaze unutar područja povijesne urbane cjeline koja je kulturno dobro. Kada se uredi, Hotelijersko turistička škola će imati najljepši prostor u Zagrebu”, istaknuo je prigodom početka radova gradonačelnik Milan Bandić i dodao kako će se radovi izvoditi pod budnim okom Gradskog zavoda za zaštitu spomenika kulture i prirode te da je vrijednost investicije oko 31 milijun kuna.

“Veselimo se što će naših 700 učenika doći u ovaj prekrasan prostor koji je nekad bio učenički dom. Drago mi je da će se objekt i dalje koristiti u svrhu obrazovanja. Neka i dalje bude izvor novih ideja, prostor za učenje i stvaranje novih vrijednosti. Vjerujemo kako će doprinijeti boljitku grada i šire društvene zajednice”, rekla je ravnateljica Hotelijersko turističke škole Marija Rašan Križanac.

Pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić naglasio je kako se put prema zagrebačkom školstvu kakvo Zagreb zaslužuje u 21. stoljeću.

“U školskoj godini 2019./2020. škola će započeti s radom i imat će najsuvremenije uvjete za rad u jednoj smjeni. Bit će uređeno 28 učionica opće i specijalizirane namjene te prateći sadržaji”, rekao je Lovrić. 

Osim rekonstrukcije triju samostojećih zgrada, uredit će se i građevna čestica površine 3314 m2. Također, uređuju se zelene površine, igralište, unutarnje kolne i pješačke površine, te parkiralište s 26 mjesta.