U petak se održava 13. izdanje manifestacije “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!“

dojdi_osmas
Sada već tradicionalna manifestacija “Dojdi osmaš, Zagreb te zove!“ održat će se i ove godine, i to u petak, 6. svibnja 2016. godine od 10 do 16 sati, na na Trgu Nikole Šubića Zrinskog (Park Zrinjevac).

Manifestacija se održava na inicijativu i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u organizaciji Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Grafičke škole u Zagrebu i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, objavljeno je na službenog gradskom portalu Zagreb.hr.

Bit će to prilika da srednje škole Grada Zagreba učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima predstave svoje programe, aktivnosti i dosadašnja postignuća svojih učenika.

Srednje škole Grada Zagreba predstavit će posebnosti svojih obrazovnih programa i škola emitirajući promidžbene filmove, predstavljajući zbornike i školske časopise, dijeleći promotivni materijal, nastupima pojedinaca, glazbenih sastava i zborova na pozornici, te kroz brojne druge aktivnosti.

Prilika je to da učenici VIII. razreda osnovnih škola šečući omiljenim zagrebačkim parkom i družeći se s učenicima, nastavnicima i ravnateljima upoznaju obrazovne programe čak 80 škola, kako gimanzija tako i strukovnih srednjih škola koje djeluju u Gradu Zagrebu, potaknu ih na razmišljanje i pomognu im u donošenju odluke i odabiru programa koji će uvelike odrediti daljnji tijek njihovih života.

Foto: Press

Komentari