Boris Novković otkrio što publiku očekuju na unplugged koncertu u Lisinskom

Boris Novković otkrio što publiku očekuju na unplugged koncertu u Lisinskom
Foto: Marina Pešić

Točno dva tjedna ostalo je do dugoočekivanog koncerta Borisa Novkovića ‘S one strane ljubavi’, najavljenog za 6. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Nakon 5 godina, Boris se vraća u ovaj prekrasni ambijent, čiju će izvanrednu akustičnost, po prvi puta, dodatno naglasiti unplugged varijantom koncerta.

”Kako u životu volim izazove, tako je i koncert u Lisinskom svojevrsni izazov, jer ću prvi puta u karijeri ugasiti elektriku, a staviti težište na akustiku. Iako će električne gitare privremeno ostati ”tužne”, vjerujem da će sve ono što nosi akustika dati jednu dodatnu magiju i romantiku mom repertoaru. Težište će manje biti na onoj sirovoj, ”agresivnijoj” energiji, a više na onoj suptilnoj, emotivnoj, prožeto umjetničkim bravurozama sjajnih instrumentalista – što mojih glazbenika, što dodatnih gostiju. Očekujem, naravno, i emotivno druženje s publikom svog grada, u kojemu sam odrastao, a koji mi je uvijek na koncertima to vraćao.” – istaknuo je Boris.

S obzirom na formu unplugged koncerta, publika će imati prilike čuti mnoge Borisove bezvremenske hitove u posve novim aranžmanima.

”Gotovo sve pjesme će se naći u nekim drugačijim, malo ‘pomjerenijim’ aranžmanima, iako su neke od mojih pjesama već same po sebi akustično postavljene, poput ‘U dobru i zlu’, ‘Plakat ću sutra’ itd. Ipak, drugačije će zvučati one koje su izvorno zasnovane na elektrici, kao što su ‘Struji struja’, ‘Dok svira radio’, ‘Jači od sudbine’…”, dodaje Boris.

Na pozornici će mu se pridružiti i kolegica kantautorica Ana Stanić, jer upravo po njihovoj zajedničkoj i nedavno predstavljenoj pjesmi ‘S one strane ljubavi’ – nadolazeći koncert je i dobio naziv.

Ulaznice za koncert koji će donijeti retrospektivu Novkovićevih pjesama unazad zadnjih 35 godina, na koji je publika u Lisinskom čekala čak 5 godina, dostupne su putem sustava Entrio.