Besplatno vlakom u Vrbovec, na manifestaciju “Kaj su jeli naši stari”

kaj_su_jeli_nasi_stari_2

Sve je spremno za 35. izdanje turističko-kulinarske manifestacije “Kaj su jeli naši stari”, a svečano otvorenje održat će se u subotu, 29. kolovoza 2015. godine u Vrbovcu s početkom u 11:00 sati.

“Kaj su jeli naši stari” jedinstvena je turističko-kulinarska priredba i degustacijsko-prodajna izložba koja privlači sve više posjetitelja, a održava se svake godine krajem kolovoza. To je atraktivna smotra kulinarskih umijeća ljudi ovoga kraja i svakako jedna od najznačajnijih manifestacija.

“Pozivamo vas da kušate jela i kolače spravljene po recepturama naših baka i degustirate proizvode PIK-a Vrbovec! Ne zaboravite na peru – autohtono jelo vrbovečkog kraja! Šećući ulicama grada Vrbovca vidjet ćete u izlozima i prozorima tradicionalne ručne radove. Na izložbama i radionicama uđite u svijet kakav je nekad bio. Možete se provozati i konjskim zapregama!” – navedeno je u brošuri kojom se najavljuje ova tradicionalna manifestacija.

Za one koji nisu motorizirani ili jednostavno na ovakve manifestacije nerado idu vlastitim automobilom (možda zbog rizičnog povratka!?), organiziran je prijevoz vlakom.

U subotu, 29. kolovoza 2015. godine u 9:50 sati iz Zagreba za Vrbovec polazi vlak “Potepuh” te stoji u
Maksimiru, Trnavi, Sesvetama, Dugom Selu i Vrbovcu. Povratak za Zagreb iz Vrbovca je u 21:24 sati.

Kad već stigne na mjesto događanja, posjetitelj će moći na info punktovima Turističke zajednice grada
Vrbovca kupiti zdjelicu “Kaj su jeli naši stari”, a ona mu omogućava kušanje svih jela koja su spravile udruge žena uključene u organizaciju manifestacije.

Foto: TZ Vrbovec