Nakon osam godina pauze, sljedeće godine ponovo kreće Zagreb Auto Show

zagreb-auto-show

Sa zadovoljstvom vam mogu najaviti da će se iduće godine u travnju, nakon osam godina, ponovno održati manifestacija Zagreb Auto Show, koju će zajedno organizirati Grad Zagreb, Zagrebački holding, Turistička zajednica grada Zagreba u partnerstvu s predstavnicima generalnih zastupnika proizvođača automobila, izjavio je gradonačelnik Milan Bandić nakon održanog inicijalnog sastanka o oživljavanju i pokretanju ove tradicionalne manifestacije.

“Na današnjem sastanku odškrinuli smo vrata za realizaciju velikog projekta bitnog za promociju i napredak auto branše, gospodarstva i obogaćivanje turističke ponude. Načelno smo dogovorili organizacijske okvire te termin i mjesto održavanja – od 4. do 10. travnja, na Zagrebačkom velesajmu. Želimo da Zagreb Auto Show postane nacionalna manifestacija prepoznatljiva i na međunarodnom planu”, dodao je gradonačelnik, obajvljeno je na službenoj web stranici Grada Zagreba.

Napomenuo je da će grad održavanje te manifestacije poduprijeti povoljnijom cijenom najma Velesajma i uslugama Turističke zajednice za promociju i marketing.

U ime sudionika sastanka, vodstva 17 auto kuća, član Uprave Porsche Croatia d.o.o. Ivo Ivančević zahvalio je Gradskoj upravi i gradonačelniku na opipljivoj inicijativi i podršci za realizaciju manifestacije, istaknuvši da je promjenom tržišnih okolnosti, odnosno krizom, auto branša doživjela težak udarac te da bi predstavljanje na kvalitetno organiziranom Auto Show-u doprinijelo njenom oporavku i promociji.

“Drago nam je što imamo ovakvu podršku i što smo održali konstruktivan sastanak. Želimo privući što više posjetitelja iz cijele regije i predstaviti što više proizvođača”, istaknuo je Ivo Ivančević.

“Iznimno smo zadovoljni ovom inicijativom koju ćemo u potpunosti podržati i institucionalno i operativno jer to je veliki doprinos i vjetar u leđa hrvatskom gospodarstvu”, rekla je direktorica Sektora trgovine Hrvatske gospodarske komore Ema Culi.

Velesajam ima bogatu povijest i dobro je mjesto za održavanje Auto Showa, a Hrvatska apsolutno zaslužuje ovakvu manifestaciju koja će pogodovati svima.

Zagrebački velesajam je na svojoj web stranici već objavio program sajma, vodič za izlagače i posjetitelje i druge materijale.