Počinje gastronomska manifestacija “Kaj su jeli naši stari”, organizatori poručuju: “Iz Vrbovca nitko neće otići gladan”

Kaj su jeli naši stari
Foto: Zagrebačka županija

Najveća vrbovečka manifestacija “Kaj su jeli naši stari” održava se od 25. do 27. kolovoza, a posjetitelje, kao što je to već uobičajeno, očekuje odlična hrana spremljena po tradicionalnim receptima.

Ove godine će se na osam punktova moći kušati tradicionalnim jelima vrbovečkog kraja, spremljenima s ljubavlju udruga žena i ugostitelja.

Kaj su jeli naši stari”
Foto: Zagrebačka županija

Mislilo se baš na sve, stoga će jedan od punktova nuditi dašak vegetarijanske hrane pripremljene na domaći način. Šetnjom kroz Gastro blagavaonicu za svakog će se pronaći nešto od bogate i raznovrsne ponude hrane i pića pripremljenih od strane lovaca, ribiča, vatrogasaca, vinara te brojnih OPG-ova, domaćih radinosti i ugostitelja, objavili su organizatori.

Posjetiti Vrbovec, a ne probati Vrbovečku Peru bio bi grijeh, stoga ne zaboravite na ponos i diku gastro ponude Vrbovca koja nosi oznaku zajamčeno tradicionalnog specijaliteta.

Glavna namirnica ovogodišnje manifestacije je grah, a ne propustite ni ocjenjivanje jela i izbor za NAJ domaćicu Kaj su jeli naši stari. Kulturno-umjetničkog i zabavnog programa bit će napretek uz raznoliku glazbu na baš svakom ćošku.

Tu su i brojne radionice, izložbe, kvizovi i sportska natjecanja dok će Edo Maajka, Haris Džinović i Zlatko Pejaković svojim koncertima atmosferu usijati do samog vrhunca.

Naglasak manifestacije stavljen je na održivost koja postaje sve važniji kotačić u procesu baštinjenja tradicije i promociji destinacije.

Želite li zaista iskusiti nezaboravan gastro doživljaj i upoznati se s bogatim kulturnim nasljeđem koje vrbovečki kraj nudi, od 25.-27. kolovoza svakako posjetite grad u kojem smo navek znali “Kaj su jeli naši stari”.

Detaljan program možete vidjeti na ovom linku.