Bandić primio osvajačice brončane medalje na nedavnom Europskom prvenstvu u karateu

Bandić primio osvajačice brončane medalje na nedavnom Europskom prvenstvu u karateu
Foto: Zagreb.hr

Danas je u zgradi Gradske uprave gradonačelnik Milan Bandić primio mlade karatistice i osvajačice brončane medalje s nedavno održanoga 47. Europskog prvenstva za kadete, juniore i mlađe seniore u Budimpešti, a predvodio ih je predsjednik Zagrebačkog karate saveza Hrvoje Cebić.

Podsjećamo, Prvenstvo je održano od 7. do 9. veljače, a na njemu je nastupilo 1155 natjecatelja iz 52 europske države.

Pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić je naglasio da je ovaj veliki rezultat pokazatelj kontinuiteta i izvrsnog rada zagrebačkih karate klubova.

“Našli smo se ovdje kako bismo pozdravili ove mlade djevojke i razgovarali o budućnosti zagrebačkog karatea. Dat ćemo sve od sebe da im se osiguraju svi preduvjeti kako bi i ubuduće mogle ostvarivati ovakve rezultate. Olimpijska je godina pa vodimo računa i o potencijalnim kandidatima za nadolazeće OI u Tokiju!”, rekao je pročelnik Pavelić.

Predsjednik Saveza Hrvoje Cebić je kazao da današnjemu prijemu nazoče Ina Grgić, Sabina Petković i Stella Horvat, djevojke koje su u ekipnoj kategoriji za kadetkinje i juniorke drugu godinu zaredom obranile broncu.

“Ponosni smo na njih, želim im puno uspjeha, a velike zahvale idu i njihovomu matičnom klubu Sljeme!”, rekao je Cebić

Hrvatska je na Europskome prvenstvu osvojila 6 medalja, od čega su zagrebački sportaši osvojili 3. Osim spomenute ekipe, tu je i Jelena Pehar, osvajačica zlata u kategoriji mlađih seniorki do 50 kg te Lucija Lesjak, osvajačica bronce u istoj kategoriji do 68 kg.