Veliki uspjeh hrvatskog karatea na Europskom prvenstvu u Guadalajari

Foto: Ravnateljstvo policije

Europsko prvenstvo za seniore u karateu i parakarateu na kojem je nastupilo nešto manje od 500 natjecatelja iz 48 europskih zemalja održano je od 22. do 26. ožujka u Guadalajari u Španjolskoj.

Hrvatska se vraća kući s ukupno šest europskih medalja što je izuzetan uspjeh hrvatskih karatista, a ako tome pridodamo i sedam medalja s nedavno održanog Europskog prvenstva na Cipru za kadete, juniore i mlađe seniore, možemo puni optimizma gledati na sve buduće nastupe naših reprezentativaca, priopćilo je Ravnateljstvo policije.

Europsko zlato i europsku broncu osvojili su natjecatelji Karate kluba Alfa i tako ostvarili iznimno veliki uspjeh za klub i za hrvatski para-karate.

Daniela Topić obranila je zlato Europske prvakinje! (K22), Stipe Barić, osvojio je broncu sa 16 godina na svom prvom seniorskom europskom prvenstvu (K22), Roko Boduljak, osvojio je 5. mjesto, ali nije puno nedostajalo da završi i u finalu (K22) i Josip Šteko, također 5., veliki potencijal za sam vrh europskog i svjetskog para-karatea u kategoriji (K10).

Ovim nastupom natjecatelji karate klub Alfa su osvojili ukupno šest europskih medalja do sada.

Hrvatski karatisti su uz ove dvije medalje parakarataša osvoji još četiri medalje, i to: ženska ekipa u borbama, osvojila je srebrnu medalju, muška ekipa u borbama, osvojila su brončanu medalju, Enes Garibović, u kategoriji -84, osvojio je srebrnu medalju i Anđelo Kvesić, u kategoriji +84 , osvojio je brončanu medalju.

Na završnoj ceremoniji zatvaranja ovog prvenstva naš predsjednik saveza ujedno i glavni tajnik europskog karate saveza Davor Cipek je službeno preuzeo zastavu EKF-a kao slijedeći domaćin europskog prvenstva koje će se održati u Zadru u tehničkoj organizaciji Hrvatskog karate saveza.

Ove medalje i uspjesi naših karatista su rezultat zajedničkog rada klubova, Hrvatskog karate saveza na čelu s Davorom Cipekom i Hrvatskog parakarate saveza na čelu s Danijelom Kufnerom.

U tom zajedništvu već smo se okrenuli pripremama za nadolazeće svjetsko prvenstvo koje će se održati u Budimpešti od 24. do 29. listopada ove godine.