USKORO U SAMOBORU: Međunarodni karate turnir u čast poginulog branitelja i vrsnog karataša Branka Bošnjaka

Branko Bošnjak | Foto: Press

U subotu, 7. listopada, u Sportskoj dvorani Samobor na adresi Andrije Hebranga 26A, održat će se 25. Međunarodni kyokushin karate turnir u katama i kumiteu/borbama u čast Branka Bošnjaka, čovjeka čija je predanost obitelji, domovini i karateu ostavila dubok trag u srcima mnogih.

Ovaj poseban događaj zajednički organiziraju Udruga veterana Specijalne jedinice policije “Alfa” Zagreb, Karate klub Alfa, Kyokushin karate klub Fortis i Kyokushin karate klub Domenica.

Foto: Press

“Cilj je ovog turnira, uz sportsko natjecanje, odavanje posebne počasti Branku Bošnjaku, članu SJP Alfa PU zagrebačke, koji je poginuo tijekom Domovinskog rata. Veterani specijalnih policijskih postrojbi, njihove obitelji i prijatelje prisjetit će pritom hrabrosti i žrtve koju su Branko i njegovi suborci dali u obrani Republike Hrvatske. Ovo je prilika za njihovo ponovno povezivanje, dijeljenje sjećanja i pružanje međusobne podrške”, poručuju organizatori.

Memorijal Branka Bošnjaka održava se već 25 godina u čast ovog iznimnog borca i majstora kyokushin karatea. Branko nije bio samo odličan borac, već i strastveni učitelj koji je nesebično dijelio svoje znanje i ljubav prema karateu s mlađim generacijama.

Ovo je jedan od najpoznatijih kyokushin karate turnira u ovom dijelu Europe, a svake godine okuplja sve više natjecatelja iz različitih zemalja. Kyokushin je jedan od najjačih stilova karatea koji se izvodi bez zaštitne opreme. Poznat je po udarcima punim kontaktom u tijelo i glavu, kao i po zahtjevnom treningu koji promiče samousavršavanje i disciplinu.

Ove će godine turnir okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske.

Prvi Memorijal Branka Bošnjaka održan je samo dva i pol mjeseca nakon Brankove smrti 1995. godine, sa 16 natjecatelja iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske.

Branko Bošnjak prvi zdesna | Foto: Press

No, već iduće godine na drugom Memorijalu Branka Bošnjaka sudjelovalo je čak 60 natjecatelja iz različitih zemalja.

“Pridružite se i ovogodišnjem posebnom sportskom događaju u Brankovom rodnom Samoboru i budite dio tradicije koja slavi hrabrost, sportski duh i ljubav prema kyokushin karateu”, poručuju organizatori.