Badnić: U ponedjeljak smjenjujem Upravu Holdinga!

Gostujući u Miščaflu Soundset Plavog, gradonačelnik Milan Bandić najavio da će se u ponedjeljak dogoditi već neko vrijeme najavljivana smjena Uprave Zagrebačkog holdinga.

milan_bandic_3

Bandić, kao što je poznato, inzistirate da se Uprava Holdinga odrekne menadžerskih ugovora odnosno višemilijunskih otpremnina. Na pitanje što ako članovi Uprave to odbiju, ovako je odgovorio: “Oni su to odbili, a onda se zna što slijedi. Taj posao ćemo završiti u ponedjeljak na Skupštini trgovačkog društva, prethodno Nadzorni odbor odradio je svoj dio posla i u ponedjeljak ćemo donijeti odluku.”

Znači, od ponedjeljka oni su bivša Uprava? – glasilo hje sljedeće pitanje

“To njih pitajte, ja nikoga ne smjenjujem, svatko sebe postavlja i smjenjuje. Oni su sami sebe otpisali. Neka traže menadžerske ugovore kod nekoga drugoga. Treba korespodirati s vremenom. Trenutno to ne možemo prihvatiti iz dva razloga: Prvi je što Holding obavlja 85 posto posla za Grad, to nije menadžerski posao, te vrši javnu komunalnu uslugu građanima, a drugi je što u situaciji krize i recesije ne može pasti na plodno tlo da netko traži 600 tisuća kuna ako bude prije smijenjen. Žao mi je što ću ih od ponedjeljka nositi na duši i što nisu razumjeli poruku, ali onog momenta kada su to odbili sami su sebi potpisali sudbinu”, rekao je Bandić.