ADVENT U ZAGREBU donosi nove lokacije i nove sadržaje! Može li još jednom biti najbolji u Europi?

Advent u Zagrebu
Foto: Davor Rostuhar / TZGZ

Advent u Zagrebu bit će još bolji od posljednja tri koji su proglašeni za najbolje, rekao je gradonačelnik Milan Bandić najavljujući danas na Trgu bana Jelačića početak Adventa u Zagrebu i novitete koji očekuju građane i turiste.

Gradonačelnik je također naglasio da će, kao i prošlih godina, u vrijeme Adventa u Zagrebu javni gradski prijevoz biti besplatan vikendima, a ove godine ZET ima i novu ponudu – kružne vožnje novim elektro vozilima u gradskom središtu.

ADVENT U ZAGREBU donosi nove lokacije i nove sadržaje! Može li još jednom biti najbolji u Europi?
Foto: Julien Duval / TZGZ

Bogatim programom zagrebački Advent zadnjih je godina postao sinonim za dobar program, blagdanski ugođaj i odličnu atmosferu.

Manifestacija će početi tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće, 1. prosinca na Manduševcu, paljenjem blagdanske rasvjete na Zrinjevcu,  otvorenjem Ledenog parka te otvorenjem Adventa ispred HNK – “KUL Advent”.

Kao nova lokacija predstavit će se “Advent u Maksimiru”, zabava za cijelu obitelj u suradnji sa Zoološkim vrtom, “Advent Stara Tkalča”, gdje će biti prikazani tradicionalni obrti i duh najstarijih zagrebačkih naselja Gradeca i Kaptola te “Filmski Advent” u kinu Europa gdje će se prikazivati božićni filmovi za sve uzraste, a prigodno će biti uređen i Prolaz sestara Baković kao set za snimanje božićnih filmova.