Alzheimer stripoteka – publikacija koja u formi stripa daje ključne informacije za oboljele i njegovatelje

Alzheimer stripoteka - publikacija koja u formi stripa daje ključne informacije za oboljele i njegovatelje
Foto: Zagreb.hr

Danas je u ZgFormu predstavljena publikacije Alzheimer stripoteka koju je izradio Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb.

“Izdavanjem publikacije željeli smo osvijestiti širu javnost o problemima oboljenja od Alzheimerove bolesti, koja zahtjeva vrlo intenzivnu medicinsku i zdravstvenu skrb”, rekla je ravnateljica doma Sv. Josip Ljiljana Vrbić, te dodala kako je u Hrvatskoj više od 90 000 oboljelih od ove bolesti.

“Publikaciju smo osmislili kroz 10 stripova u kojima se opisuju simptomi demencije te se u isto vrijeme daju i odgovori kako reagirati na njih. Osim što se u publikaciji nalazi niz informacija o skrbi za oboljele, nalaze se i informacije za njegovanje njegovatelja jer se nalaze u vrlo stresnim situacijama”, objasnila je ravnateljica.

Promociji je nazočila i zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja je, čestitavši Domu za starije osobe na izdavanju publikacije, istaknula je da je sustav socijalne zaštite i pomoći starijim i nemoćnim osobama u Zagrebu na zavidnoj razini te da se konstanto pokušava napraviti korak dalje, kako bi Europa i svijet mogli učiti od nas.

“Upravo su ovo primjeri dobre prakse te se nadam da će publikacija doživjeti više svojih izdanja i biti dostupni široj zajednici”, naglasila je Jelena Pavičić Vukičević.

Publikacija Alzheimer stripoteka tiskana je pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba.