2. ZAGREBAČKA MILJA: Utrka na prekrasnoj Sveučilišnoj livadi kod zagrebačkih fontana

Foto: DŠR Aktivan život

U nedjelju, 3. rujna s početkom u 9 sati starta 2. Zagrebačka milja, najbrža utrka u Zagrebu. Utrka se održava na prekrasnoj Sveučilišnoj livadi kod zagrebačkih fontana, a osim odraslih, snage će odmjeriti i djeca.

Natjecateljima se nude tri distance: SOLO milja, DUO milja i dječje mini milje. U SOLO milji odrasli natjecatelji trče 2 kruga oko fontana što je ukupno 1609 m, u DUO milji muškarac i žena trče milju, a rezultati im se zbrajaju.

Za razliku od utrka odraslih, djeca trče mini milju (804 m) što je jedan krug oko fontana, a raspoređeni su u četiri starosne kategorije:

◦ 1. i 2. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)
◦ 3. i 4. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)
◦ 5. i 6. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)
◦ 7. i 8. razredi osnovne škole (nove školske godine 2023./2024.)

Odlična je vijest da su sponzori osigurali 200 besplatnih startnih brojeva za dječje utrke.

“Mjesta na dječjim utrkama još ima stoga pozivamo roditelje da prijave svoje osnovnoškolce da dođu i natječu se s vršnjacima te pokupe odlične poklone i medalje”, poručuje organizator, Društvo športske rekreacije Aktivan život.

Utrku podržavaju: Zona Vital, Biolectra, Pfarmalife Research, Turistička zajednica grada Zagreba, Jana i portal Trčanje.hr.

Više informacija o utrci nalazi se na web stranici https://www.zagreb.run/utrke/zagrebacka-milja/ te društvenim mrežama facebook.com/zagreb.run i www.instagram.com/zagreb.run/

Zagrebačka milja je dio Zagreb run atletskog kupa, zajedno s utrkama Zagrepčanka 512, Zagrebački noćni cener i Medvednica trail utrkom.