SKIDANJE KILOGRAMA: Koliko kalorija možemo potrošiti plivanjem?

Foto: Pixabay

Skidanje suvišnih kilograma uvijek je popularna tema tijekom ljetnih mjeseci, a dobra je vijest da plivanjem, koje je jedna od omiljenih aktivnosti upravo ljeti, možemo potrošiti kalorije i tako smršavjeti.

Kako donosi Shape, plivanje je aktivnost koja pridonosi zdravlju na mnogo načina, od jačanja zdravlja srca do izgradnje mišića, a može pomoći i u bržem mršavljenju, piše Index.

No koliko kalorija uopće možemo potrošiti plivanjem? Kako objašnjava trenerica i triatlonka Rochelle Baxter, plivanjem slobodnim stilom prosječno sagorijevamo 700 kalorija za sat vremena aktivnosti, što je jedan od najučinkovitijih stilova plivanja.

Prsno plivanje sagorijeva isto oko 700 kalorija, dok leđno plivanje troši nešto manje, odnosno 500 kalorija tijekom jednog sata plivanja. Delfin je prema intenzitetu najzahtjevniji stil plivanja, a njime možemo sagorjeti i do 800 kalorija.

Baxter također naglašava da točan broj kalorija koji ćemo potrošiti plivanjem uvelike ovisi o samom intenzitetu plivanja, našoj tjelesnoj težini, ali i metabolizmu. Naime, ako je osoba teža, ona će sagorjeti više kalorija jer se njezino tijelo mora potruditi da pomakne veću masu.

Isto tako, piše Index, ljudi koji imaju izgrađene mišiće sagorjet će više kalorija jer mišićnim stanicama treba više energije.