Zagrebački holding u potpunosti otplatio euroobveznice, sad se zadužuje samo na domaćem tržištu

Zagrebački holding
Foto: Press/ZGH

Zagrebački holding je 5. srpnja izvršio otplatu euro obveznica u ukupnom preostalom iznosu od 153.700.000,00 eura glavnice i 8.453.500,00 eura kamata, čime je zatvoreno desetogodišnje razdoblje zaduženja na inozemnom tržištu kapitala.

Priopćeno je to iz Zagrebačkog holdinga, uz napomenu da se odsad obveznicama Zagrebačkog holdinga trguje na domaćem tržištu kapitala.

“Važno je istaknuti da je Zagrebački holding ovu otplatu detaljno pripremao više od tri godine, što je u konačnici i rezultiralo refinanciranjem na domaćem tržištu kapitala izdanjem obveznica u kunama po značajno povoljnijim uvjetima nego na stranom tržištu kapitala (kamata je bila 5,5 % za eure, a za kune je sada 3,8%)”, stoji u priopćenju.

U priopćenju se dalje ističe da je to velik doprinos i za domaće tržište kapitala koje je željno dobrih investicijskih prilika.

“Najbolji dokaz za to je lanjski interes domaćih investitora za 7-godišnjom kunskom obveznicom Zagrebačkog holdinga, osiguranom jamstvom Grada Zagreba. Tad je ukupna potražnja iznosila više od 3 milijarde kuna, što najbolje ukazuje na povjerenje koje investitori na domaćem tržištu kapitala imaju u poslovne i upravljačke sposobnosti Zagrebačkog holdinga” stoji u priopćenju.

Sredstva prikupljena izdanjem na domaćem tržištu iskorištena su upravo za prijevremeni otkup i otkup po dospijeću ranije spomenute euroobveznice, izdane 2007. godine.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here