Zbog primanja mita i krivotvorenja isprave u Zagrebu uhićen 33-godišnji policajac

Policija
Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjim policijskim službenikom i 39-godišnjom hrvatskom državljankom zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela primanja mita, pomaganja u primanju mita i krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Sumnja se da je 33-godišnji policijski službenik Policijske uprave zagrebačke od počeka lipnja do početka srpnja 2020. godine, dok je bio zadužen na rad po slučaju kaznenog djela krađe, a nakon što je utvrđen počinitelj kaznenog djela i nakon što su pronađene otuđene stvari, kontaktirao oštećenog i zatražio od njega novac tj. da mu uplati 1000 kuna, kako bi mu vratio otuđenu stvar, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Pri tome mu je pomagala 39-godišnjakinja kod koje je u posjedu bio jedan predmet. Također, sumnja se da je sačinio potvrdu u kojoj je neistinito unio činjenicu da je oštećeniku vratio određene stvari, umjesto oštećenika ju je sam potpisao te je uložio u spis predmeta.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni policijski službenik je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke policijski službenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će se protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu.

Komentari