UKRALI KUĆU: 31-godišnjakinja se upisala kao vlasnica nekretnine vrijedne 400.000 eura, četiri osobe uhićene

Foto: ZG express

Porečka je policija, u suradnji sa Sektorom kriminalističke policije, dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da su 53-godišnjak, 31-godišnjakinja, 43-godišnjak i 47-godišnjak počinili kaznena djela krivotvorenje isprave, prijevara i pranje novca.

Policija tereti osumnjičene da su od kraja prosinca prošle godine do kraja siječnja ove godine, na području Poreča i Zagreba, sukladno ranijem dogovoru postupali u cilju ostvarivanja protupravne imovinske koristi te su na taj način oštetili 55-godišnju ženu za oko 400.000 eura, priopćila je Policijska uprava istarska.

Naime, 53-godišnjak je pribavio krivotvorenu specijalnu punomoć, prema kojoj je ovlašten zastupati 55-godišnjakinju kao vlasnicu nekretnine na području Vižinade. Temeljem krivotvorene punomoći muškarac je kao prodavatelj u javnobilježničkom uredu u Zagrebu sklopio ugovor o kupoprodaji s 31-godišnjakinjom.

Kako bi prikrili izvor novca, 31-godišnjakinja je sklopila fiktivni ugovor o zajmu novca za kupnju nekretnine s 43-godišnjakom, koji joj je navodno posudio 400.000 eura.

Potom je 47-godišnjak, kao odvjetnik i punomoćnik 31-godišnjakinje, podnio prijedlog za uknjižbu prava vlasništva nad nekretninom na ime 31-godišnjakinje. Na takav je prijevaran način 55-godišnja vlasnica ostala bez kuće, a kao nova vlasnica upisana je 31-godišnjakinja.

Policijski službenici uhitili su osumnjičene osobe jučer ujutro na području Zagreba te su ih po dovršetku kriminalističkog istraživanja, jučer u večernjim satima, priveli u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.