Završena utrka CRO Race: Yates ukupni pobjednik, Fedeli najbrži u Zagrebu

Završena utrka CRO Race: Yates ukupni pobjednik, Fedeli najbrži u Zagrebu
Foto: Zagreb.hr

Šesta, završna, etapa profesionalne biciklističke utrke CRO Race 2019. na relaciji Sveta Nedelja – Zagreb, održana je danas, a završila je na Trgu svetog Marka vožnjom u dva kruga središtem Zagreba.

Pobjednik ovogodšnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race je Britanac Adam Yates (Mitchelton-Scott) s 22 sekunde prednosti ispred drugog Talijana Davidea Villelle iz kazahstanske Astane, odnosno 29 sekundi ispred trećeg Španjolca Victora De la Partea, člana američke momčadi CCC.

Pobjednik posljednje, šeste etape vožene od Svete Nedelje do Trga svetog Marka u Zagrebu je Talijan Alessandro Fedeli iz francuske momčadi Delko Marseille.

“Biciklistički sport zauzima važno mjesto u svjetskoj promociji destinacija te mi je osobito drago što je Zagreb kao domaćin prepoznat ne samo kao izvrstan suorganizator već i kao grad u kojem je biciklizam važna karika u turističkoj ponudi. Ove godine ugostili smo timove iz najvišeg ranga klasifikacije, a sportska uzbuđenja i najljepše kadrove Hrvatske, pa tako i samu  završnicu, posredstvom Tv prijenosa poslali smo na sve kontinente”, kazao je gradonačelnik Milan Bandić  uručujući nagradu pobjedniku zadnje etape i pobjedniku mladi vozači do 23 godine.

Jedna od najljepših sportskih razglednica Hrvatske, CRO Race 2019., krenula je 1. listopada iz Osijeka, a obuhvatila je čak šest etapa odnosno 1.022 km.

S obzirom na to da je navedena utrka uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke organizacije imali smo priliku ugostiti ponajbolje bicikliste i biciklističke timove  i uživati u najvećem hrvatskom biciklističkom sportskom događaju.