U nedjelju posebna regulacija prometa u Zagrebu, evo koje će sve ulice biti zatvorene

Ulica zatvorena za promet
Foto: ZG express

Od utorka, 26. rujna do nedjelje, 1. listopada 2023. godine na području Republike Hrvatske održava se Međunarodna biciklistička utrka „CRO RACE 2023“.

Utrka se održava u šest etapa od kojih zadnja etapa počinje u nedjelju, 1. listopada u Samoboru na Trgu kralja Tomislava u 11.25 sati, a završava u Zagrebu u Ulici Hrvatske bratske zajednice, kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, uz napomenu da je okupljanje na startu utrke istog dana od 9 sati, priopćila je PU zagrebačka.

Slijedom toga, u nedjelju, 1. listopada od 11 do 16 sati, na području Policijske uprave zagrebačke biciklisti će se kretati od Samobora (start) preko Grada Svete Nedjelje i dalje u smjeru Velike Gorice, zatim prometnicama Grada Zagreba ( Ulice matice hrvatske pa preko Trga kralja Petra Krešimira IV i Trga kralja Tomislava) do Čvora Ivanja Reka- Sesvetski Kraljevec- Dugo Selo- Vrbovec- Soblinec te do ulaska u završne krugove Ulicom Hrvatske bratske zajednice preko Avenije Većeslava Holjevca i Avenije Dubrovnik do cilja.

Savjeti građanima

Promet za ostala vozila u smjeru voženja utrke, neće se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Na kolnicima gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, osim zapadnog kolnika Ulice Hrvatske bratske zajednice koji će biti zatvoren od 8 do 17 sati, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila uklone s kolnika a ukoliko to ne bude moguće zaustave uz desni rub kolnika te pričekaju prolazak zaštitnice utrke.

Uz navedeno, svi sudionici u prometu koji se zateknu na navedenim dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu.

Građanima se unaprijed ispričavamo zbog eventualnih čekanja i/ili zastoja koji će se događati zbog provedbi mjera osiguranja navedene profesionalne biciklističke utrke te ih pozivamo da koriste alternativne pravce dok u slučaju da se zateknu u zonama privremene zabrane prometa, molimo da svi sudionici poštuju upute policijskih službenika i redara na trasi kretanja navedene utrke na prometnicama zagrebačke županije i Grada Zagreba.