NA DANAŠNJI DAN: U Zagrebu održana prva biciklistička utrka

Ilustracija (Fotografija je snimljena na trkalištu Hrvatskog biciklističkog kluba Sokol u Maksimiru, oko 1887.)

Povijest biciklizma u Zagrebu počela je 1867. godine, kada je sportski djelatnik Ladislav Beluš dovezao prvi bicikl u Zagreb, i to iz Pariza, nakon posjeta Svjetskoj izložbi.

Prema Hrvatskoj enciklopediji, prva biciklistička organizacija, Prvo hrvatsko društvo biciklista, utemeljena je u Zagrebu 1885., a 29. lipnja 1886. na Zrinjevcu je priređena prva biciklistička utrka. Na toj utrci biciklisti su se natjecali u dvjema kategorijama – velikih i malih bicikala.

“Prvo je trkalište 1891. sagradio Hrvatski klub biciklista Sokol na današnjem Rooseveltovu trgu, a šest godina kasnije preselio se u Maksimir. Prvo hrvatsko društvo biciklista sagradilo je 1895. trkalište u Koturaškoj ulici”, rekla je za Večernji list, autorica izložbe “Zagrebački biciklistički vremeplov” koja je u Zagrebu održana 2019. Koturaška je tako naziv dobila upravo od stare hrvatske riječi za bicikl. Tada su, naime, ga zvali kotur.

Kasnije su se sagradila trkališta na Črnomercu i u Trnju, a 1930. u Preradovićevoj je otvorena i prva zagrebačka tvornica “dvokolica”.

Prva cestovna utrka održana je 14. VIII. 1892. od Zagreba do Petrinje. Nastupilo je osam vozača na niskim biciklima i četiri vozača na velosipedima (bicikl s velikim prednjim kotačem).

Prvi strukovni športski savez u Hrvatskoj, Savez hrvatskih biciklistah, utemeljen je 14. IV. 1894. u Zagrebu. U lipnju 1895.

Dvadesetih godina zagrebački se biciklisti natječu na trkalištu u Črnomercu, a od 1932. na trkalištu Miramare.

Širenje biciklizma u Hrvatskoj utjecalo je na obrtništvo. Zagrebački bravar Ivan Dirnbacher već je 1890. svojim bravarskim uslugama dodao i popravke bicikala, a 1895. osnovao je Prvu zagrebačku tvornicu dvokolica Iliria sa sjedištem na Preradovićevu trgu 6 (poslije se tvornica preselila u veće pogone u Margaretsku ulicu 14, odnpsno Gundulićevu ulicu 21). Tvornica je proizvodila trkaće, obične, ženske i tandemske bicikle, i to s oba jednaka kotača s gumama tvornice Dunlop sa zračnicama. Na međunarodnoj industrijskoj izložbi u Londonu 1896. Dirnbacherov bicikl Croatia dobio je prvu nagradu, stoji u članku Hrvatske tehničke enciklopedije.

dd0629