Završena jedna od najzahtjevnijih obuka HV-a, sudionicima uručene značke i diplome

Foto: MORH/ T. Brandt

Povodom uspješnog završetka obuke i nakon završne hodnje od Udbine do Knina polaznicima 9. naraštaja Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, Zapovjedništva za obuku “Fran Krsto Frankopan” danas su na kninskoj tvrđavi uručene su značke i diplome.

Obuku su uspješno završila 42 polaznika 9. naraštaja, od toga jedna polaznica i po prvi put i dva pripadnika stranih oružanih snaga, Slovenske vojske.

Od početka održavanja obuke pa do danas, obuku Središta za razvoj vođa uspješno su završila 484 polaznika, a od toga 25 žena.

Vojnicima koji su uspješno završili šestotjednu obuku Središta za razvoj vođa “Marko Babić” uputio ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku u kojoj stoji:

“Poštovani polaznici,

iz Sjedinjenih Američkih Država, gdje boravim u službenom posjetu, upućujem vam iskrene čestitke u povodu uspješnog završetka ove izazovne i zahtjevne obuke.

Od srca čestitam vama, polaznicima obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić”, koji ste uspješno završili veoma zahtjevnu obuku i finalnu, 88 kilometara dugu hodnju od Udbine do Knina.

Drago mi je što je ova obuka poprimila međunarodni karakter i što su uz hrvatske vojnike spremnost pokazala i dva pripadnika Slovenske vojske.

Vi ste novi vođe Hrvatske vojske i jedni od onih zbog kojih naši saveznici i partneri našu Hrvatsku vojsku nazivaju modernom i moćnom vojnom silom.

Vaša spremnost i odlučnost dokaz je moći i snage Hrvatske vojske.

Ponosan sam što sam upravo ovdje, od naših ključnih strateških partnera, SAD-a, čuo brojne pohvale za naše hrvatske vojnike čija je iznimna kvaliteta, vrhunska spremnost i uvježbanost prepoznata i izvan granica Republike Hrvatske.

Nastavite i dalje služiti na ponos Domovine.

Hvala vam.”