ZAUSTAVILI GA U SESVETAMA: Vozaču 3563,61 eura kazne i zabrana vožnje u trajanju od 12 dvanaest mjeseci

Foto: MUP

Zagrebačka policija priopćila je da su tri vozača zbog nepoštivanja prometnih propisa prijavljena nadležnim sudovima koji su im izrekli kazne. Prilično stoge!

U ponedjeljak, 23. siječnja 2023. godine oko 11.30 sati, u Zagrebu na raskrižju Paromlinske i Ličke ulice policijski službenici zaustavili su osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 54-godišnjak koji je za vrijeme vožnje koristio mobilni uređaj te nije bio vezan sigurnosnim pojasom. Također je daljnjom provjerom utvrđeno kako je vozilom upravljao za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta do obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda. Budući da je osumnjičeni do sada više puta kažnjavan zbog upravljanja vozilom za vrijeme dok mu je na snazi zabrana upravljanja, uhićen je i odveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 1580 eura.

U večernjim satima ponedjeljka, 23. siječnja 2023. godine u 19 sati u Sesvetama u Selničkoj ulici, policijski službenici su tijekom nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 23-godišnjak. Obavljenom kontrolom je utvrđeno da je vozilom upravljao prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilom bilo koje kategorije. Također je odbio testiranje na prisutnost opojnih sredstava. Zbog navedenog je odveden na Općinski prekršajni sud u Sesvetama gdje mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 3563,61 eura i zaštitna mjera zabrane vožnje u trajanju od 12 dvanaest mjeseci.

Istog dana u noćnim satima, 23. siječnja oko 23.10 sati u Zagrebu na Maksimirskoj cesti, policijski službenici Mobilne jedinice prometne policije Ravnateljstva policije su tijekom provođenja nadzora prometa zaustavili osobni automobil zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Obavljenim nadzorom vozila i vozača je utvrđeno da je 44-godišnjak upravljao motornim vozilom B kategorije za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije koja je važeća do travnja 2023. godine. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 2640 eura te mu je izrečena i zaštitna mjera zabrane vožnje u trajanju od 6 šest mjeseci.