Zagrepčani se ovih dana imaju priliku voziti električnim autobusom, ZET ga isprobava na ovih 6 linija

Foto: ZET

Prateći suvremene ekološke trendove s ciljem upoznavanja novih tehnologija i njihove buduće primjene u javnom gradskom prijevozu u Zagrebu, u ZET je na testiranje stigao baterijsko-električni gradski autobus IVECO Crossway Low Entry City Elec.

Riječ je o niskopodnom autobusu na električni pogon, dužine 13 metara, s kapacitetom od 37 sjedećih i 29 stajaćih mjesta. Opremljen je klimatizacijskim sustavom, video nadzorom, usb priključcima u putničkom prostoru, kao i rampom za olakšani pristup osobama s invaliditetom.

Od sustava koji dodatno povećavaju razinu sigurnosti putovanja, vozilo je između ostalog, opremljeno sustavom za kontrolu mrtvog kuta, kamerom za vožnju unatrag, kao i sustavom za prikaz ograničenja brzine.

Pogoni ga elektromotor snage 310 kw, a predviđena je i mogućnost brzog punjenja putem pantografa.

Putnici se ovim električnim autobusom mogu voziti na sljedećim linijama:
  • četvrtak, 5. listopada –  linija 114 (Ljubljanica – Prečko) – do 19:50 sati,
  • petak, 6. listopada –  linija 114 (Ljubljanica – Prečko),
  • subota i nedjelja, 7. i 8. listopada –  linija 113 (Ljubljanica – Jarun)
  • ponedjeljak, 9. listopada –  linije 102 (Britanski trg – Mihaljevac) i 103 (Britanski trg – Kraljevec),
  • utorak, 10. listopada – linija 124 (Črnomerec – Gornji Stenjevec)
  • srijeda, 11. listopada –  linija 101 (Britanski trg – Gornje Prekrižje)
  • četvrtak, 12. listopada –  linija 114 (Ljubljanica – Prečko)
  • petak, 13. listopada – linija 124 (Črnomerec – Gornji Stenjevec)

Osim doprinosa ekologiji, dodatne prednosti vozila ne električni pogon su također tiši rad, kao i manje vibracije unutar vozila, čime se doprinosi i udobnosti putovanja.

Svakako, prednost za pružatelje usluge javnog prijevoza poput ZET-a je i smanjenje troškova održavanja, budući da ovakvi autobusi u odnosu na autobuse pogonjene fosilnim gorivima ne zahtijevaju servisne aktivnosti koje su uobičajene na autobusima na fosilna goriva.

Na ovaj način ZET se intenzivno priprema za uvođenje novih tehnologija u sustav javnog gradskog prijevoza u Zagreba i nastavlja ispitivati nove tehnologije u realnim uvjetima kako bi se pobliže detektirale njihove prednosti, kao i eventualni nedostaci.