Nova TV kreće s prikazivanjem popularne turske serije “Duhovi prošlosti”

Foto: Nova TV

Gledatelji Nove TV imat će prilike gledati popularnu tursku dramsku seriju “Duhovi prošlosti” snimljenu po istinitoj priči i nadahnutu romanom “Madalyonun içi” dr. Gulseren Budajidžioglu.

Slučajan susret s Hanom Derenoglu (Birkan Sokullu), uvuče lijepu Indži (Farah Zeynep Abdullah) u kovitlac mračnih tajni njegove obitelji.

Serija se fokusira na živote obitelji Derenoglu koji žive u impozantnom stambenom kompleksu. Opterećeni traumama iz prošlosti, njihove individualne priče, kao i njihovi sukobi i nesuglasice, naglašavaju važne teme poput mentalnog zdravlja, obiteljskih odnosa i društvenih normi. Han, uspješni biznismen i njegove sestre Safije (Ezgi Mola), Gulben (Merve Dizdar) i Neriman (Gizem Katmer), suočeni su s unutarnjim demonima i traumama, a njihova nastojanja da pronađu ravnotežu i iscjeljenje predstavljaju srž priče. Dok pokušava biti oslonac svojim sestrama, Han susretne prelijepu Indži (Farah Zeynep Abdullah) koja će ubrzo otkriti posljedice trauma kojima su bili izloženi članovi obitelji Derenoglu.

Radnja serije nudi dubok uvid u ljudsku psihu i kompleksnost obiteljskih odnosa. Kroz pažljivo izrađene likove i njihove priče, “Duhovi prošlosti” istražuju složene teme, uključujući prihvaćanje različitosti, suočavanje s gubicima, borbu s unutarnjim strahovima te važnost empatije. Scenarij s detaljno razrađenim likovima i emocionalno nabijenim situacijama gledatelje neće ostaviti ravnodušnima.

Talentirana glumačka postava uvjerljivo dočarava svu dubinu emocija. Glavnog lika Hana tumači Birkan Sokullu, kojeg su hrvatski gledatelji već imali prilike upoznati u turskim serijama, poput “Djevojka sa sela”. Izjavio je da je ova serija proces u kojem je otkrio mnogo o sebi profesionalno i osobno.

“Imao sam priliku podijeliti ovo razdoblje snimanje serije s vrlo talentiranim ljudima. Snimati ovakvu dramsku seriju je težak i bolan proces, ali svaki član ekipe koja sudjeluje u snimanju, pomogao je da taj proces bude ugodniji, od samog početka”, kazao je Birkan.

Kombinacija zanimljive radnje serije, snažnih likova i dubokih tema čini je neizbježnom za ljubitelje kvalitetnih dramskih serija. Ova serija je od prvih nastavka postala popularna u Turskoj te je nagrađena priznanjem “Zlatni objektiv” za najbolju seriju godine koju dodjeljuje turska udruga novinara.

“Snimanjem ove serije i tumačenjem likova, počeli smo se suočavati sami sa sobom na neki način. Pričanjem ove priče, pokušali smo izliječiti ljude. Stvarno osjećam da sam dio ove ekipe, da sudjelujem u takvom projektu s tako vrijednim prijateljima glumcima”, rekla je Ezgi Mola koja u seriji tumači lik Safije.