Zagrebačko kulturno ljeto i ove godine donosi raskošnu ponudu

Pod pokroviteljstvom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačko kulturno ljeto – ZgKul i ove godine donosi raskošnu ponudu festivala, međunarodnu smotru folklora, koncerte klasične i pop/rock glazbe, izložbe, kazališne, filmske i ulične predstave, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Umjetničkom paviljonu, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Milan Bandić.

zagrebacka-filharmonija-dan-grada

Jedna od novosti ovogodišnjeg Zagrebačkog kulturnog ljeta je koncertna pozornica na otvorenom, u parku ispred Umjetničkog paviljona, na kojoj će, u sklopu projekta Glazba i grad, dvije večeri zaredom nastupiti ansambli Hrvatske radiotelevizije. Tako će u petak 20. lipnja Jazz orkestar izvoditi omiljene pjesme Franka Sinatre i Michaela Bublea, a u subotu 21., na sam Svjetski dan glazbe, Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem Ivana Repušića, izvest će klasični program.

“Zagreb će ovo ljeto živjeti punim plućima, i turistički i kulturno. Zahvaljujem svim ravnateljima i djelatnicima kulturnih institucija koji sudjeluju u bogatom programu, a posebno Hrvatskoj radioteleviziji koja je inicirala i predložila projekt Glazba i grad ovdje ispred Umjetničkog paviljona – mislim da nismo mogli izabrati bolje mjesto”, rekao je gradonačelnik.

Glazba i grad osmišljen je po uzoru na druge gradove širom svijeta, koji na prvi dan ljeta, 21. lipnja, organiziraju besplatne koncerte svih glazbenih žanrova na nekonvencionalnim otvorenim prostorima i tako dopiru do što šire publike.

“Drago mi je da smo s Gradom dogovorili program koji će biti na zadovoljstvo svih građana”, rekao je ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Goran Radman, pozvavši sugrađane da dođu na koncerte i ponesu svoje dekice, budući da sjedeća mjesta nisu predviđena.

Na konferenciji su, uz gradonačelnika, prisustvovali pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić i njegov zamjenik Tedi Lušetić, te direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld.