Zagrebački vatrogasci dobili novu opremu za spašavanje vrijednu više od 600.000 kuna

Zagrebački vatrogasci dobili novu opremu za spašavanje vrijednu više od 600.000 kuna
Foto: Zagreb.hr

U Vatrogasnoj postaji Centar gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić, Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba uručili su novu vrijednu opremu za spašavanje i podupiranje u ruševinama.

Ukupna vrijednost opreme je 635 000 kn.

Zagrebački vatrogasci dobili novu opremu za spašavanje vrijednu više od 600.000 kuna
Foto: Zagreb.hr

Nabavljena je sljedeća oprema: medicinska oprema za zbrinjavanje unesrećenih; električni ručni alati; električarski, mehaničarski i stolarski alati; podupirači za koso i vertikalno podupiranje te mobilni komplet za rezanje i bušenje.

Opremu je nabavio Ured za upravljanje u hitnim situacijama, a koristit će ju Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina.

“Sva oprema je namijenjena kao nadopuna opreme u kontejneru za spašavanje iz ruševina, ali će ju vatrogasci koristiti i u svakodnevnom radu te obuci i radu Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje”, rekao je pročelnik Kalinić.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako je utrošena oprema pokazatelj sveprisutnosti i djelovanja vatrogasne postrojbe.

“Vrijeme koje je iza nas najbolji je pokazatelj da vrhunski obučeni vatrogasci i najmodernija tehnika rezultiraju izvanrednoj organiziranosti vatrogastva koje svoje znanje demonstrira na djelu. Stoga na opremanju i podizanju standarda naših vatrogasaca nikada nećemo štedjeti”, rekao je Bandić

Zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Siniša Jembrih zahvalio je gradonačelniku Bandiću i Gradu te resornome Gradskom uredu na ustupljenoj opremi te naglasio “Novu opremu koristit će članovi JVP grada Zagreba čiji su djelatnici ujedno i članovi Postrojbe civilne zaštite za traganje i spašavanje iz ruševina.”