Tomaševiću smeta kako strani mediji izvještavaju o padu letjelice

Foto: Screenshot Facebook

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević posjetio je sjedištu Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba, a razgovaralo se o podršci Ukrajini akcijom Eurocities, u sklopu koje vatrogasci spremaju svjetlosnu instalaciju u bojama Ukrajine, javlja Index.

Tom prilikom Tomašević je osudio agresiju na Ukrajinu.

“Još jednom najoštrije osuđujemo napad na Ukrajinu i izražavamo svu solidarnost s građanima Ukrajine. Grad Zagreb je spreman pomoći kako god možemo, pogotovo humanitarno. Nadamo se da će ovaj rat što prije završiti. Od prvog dana, kad smo na fontanama projicirali ukrajinsku zastavu, pokazali smo podršku Ukrajini i osudili smo agresiju”, rekao je Tomašević.

Komentirao je pad vojne bespilotne letjelice u Zagrebu: “Kako je moguće da se tako velika vojna letjelica usred rata u Europi sruši u glavnom gradu članice NATO-a?”

“Ono što mi nikako nije jasno i na što očekujem odgovore, prije svega od NATO-a, jest kako je moguće da ovako velika vojna letjelica za vrijeme rata u Europi leti i sruši se usred glavnog grada jedne NATO-ove članice. To je nešto na što prije svega NATO treba dati odgovor”, rekao je Tomašević i naglasio: “Nato treba dati odgovor!”

“Naravno, očekujemo isto tako da se završi očevid i istraga Državnog odvjetništva i da tu isto tako saznamo što više informacija o tome tko je upravljao letjelicom i kako je ona završila ovdje. Međutim, prije svega NATO treba dati odgovor kako je moguće da se ovaj opasni incident dogodio jer je on itekako ugrozio građane Zagreba. Podsjetit ću, nevjerojatna sreća je da se letjelica sa svim svojim komadima srušila na zelenoj površini i da nitko u tome nije stradao. Sve to zahtijeva ozbiljne odgovore”, rekao je Tomašević.

Rekao je i kako mu smeta izvještavanje dijela svjetskih medija.

“Moram priznati da mi dosta smetaju informacije u stranim medijima u kojima čitam da se tako velika vojna letjelica srušila u predgrađu Zagreba ili da se srušila pored Zagreba. Ne, nije se srušila pored Zagreba, srušila se usred Zagreba, u gusto naseljenom području, i nije se srušila ni u kakvom predgrađu. To je nešto što se nikako ne bi smjelo događati i tu institucije trebaju dati odgovor kako se to uopće dogodilo i kako da se više nikad ne ponovi”, kazao je gradonačelnik Tomašević.