Kako doći do 75.000 kuna poticaja za samozapošljavanje?

Kako doći do 75.000 kuna poticaja za samozapošljavanje?
Ilustracija | Foto: Pixabay

IKEA i Mastercard u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost Solidarna i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HRSPOR) pokrenuli su Program podrške ekonomskom osnaživanju žena – Odvažna.

Odvažna promiče društveno odgovorno poduzetništvo čije su nositeljice žene. U sklopu pilot-projekta, poduzetnicama koje su u start-up fazi razvile liniju proizvoda ili usluga, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi dodatno uspješno zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Početni fond za financijske potpore za Program Odvažna iznosi 250.000 kn, iz čega će se financirati provedba 3 – 5 razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75.000 kuna.

Na natječaj se mogu prijaviti obrti, OPG-ovi, mikro i mala poduzeća (j.d.o.o. ili d.o.o.), zadruge te poduzetnički projekti u sklopu neprofitnih organizacija (udruga, privatnih neprofitnih ustanova i zaklada) koji su u pretežnom ženskom vlasništvu i/ili zapošljavaju najmanje 50 posto žena, a koji na tržištu djeluju najmanje godinu dana.

Javni natječaj za prijave prijedloga akcijskih planova za razvoj poslovanja trebao je biti otvoren do 31. siječnja, ali je rok produljen 10. veljače 2019.

Uz namjensku financijsku potporu, podržane poduzetnice dobit će obuhvatnu i kontinuiranu mentorsku podršku u svrhu ubrzanog poslovnog umrežavanja i olakšanog pristupa specijalističkim informacijama, edukacijama i konzultantskim uslugama, a u suradnji s nizom poslovnih organizacija i programa, uključujući Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj i ACT Grupu. Tijekom veljače, održat će se edukativno-savjetodavna radionica sa svim finalistkinjama, a konačni rezultati natječaja za potpore Programa Odvažna bit će objavljeni početkom ožujka.

Pokretanjem i kontinuiranim višegodišnjim razvojem Programa za ekonomsko osnaživanje žena Odvažna, tvrtke IKEA i Mastercard žele doprinijeti ostvarenju pune rodne ravnopravnosti – petom cilja globalne Agende održivog razvoja do 2030., što ove tvrtke prepoznaju kao svoju društvenu odgovornost i globalno i lokalno.

Detaljne upute za prijavu na natječaj, kojim IKEA i Mastercard žele doprinijeti ostvarenju pune rodne ravnopravnosti, i prijavni obrasci nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade Solidarna www.solidarna.hr/odvazna.

Komentari