Još 60 kamera od danas snima zagrebačke ulice, ukupno ih je 282

Do danas smo imali na 75 lokacija 222 kamere, a danas ćemo pustiti u rad novih 60 kamera postavljenih na 20 lokacija, najavio je gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare na kojoj je govorio o nadogradnja sustava Parking video nadzora, a koju je održao na Trgu Nikole Šubića Zrinskog.

kamare-nadzor-zagreb
“Projekt Parking video nadzor pokazao se u posljednje tri, četiri godine od iznimne važnosti u preveniranju bilo kojeg oblika nepodopština u gradu Zagrebu, ne samo prometa u mirovanju nego i u broju kaznenih djela na lokacijama gdje su postavljene”, istaknuo je gradonačelnik te nadodao da je siguran da građani imaju razumijevanja za njih, budući da su postavljene upravo zbog njihove sigurnosti i uvođenje reda u gradu, a ne kako bi se narušila njihova privatnost.

“Nismo postavili ove kamere da bi napisali što više kazni za parkiranje, te na taj način napunili gradsku blagajnu, nego nam je glavni cilj sigurnost”, istaknuo je pomoćnik pročelnika GU za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet Mate Kraljević.

Smatram da je potrebno naglasiti da je mnogo prekršaja poput razbojstava i krađa Policija otkrila upravo pomoću naših kamera.