Elektronička parkirna karta od danas dostupna na više od 200 kioska Tiska

Elektroničku parkirnu kartu, novu uslugu plaćanja parkiranja podružnice Zagrebparking, od danas je moguće nabaviti i na kioscima Tiska.

parkiranje-zg
Karta će se moći kupiti na više od 200 prodajnih mjesta odnosno na kioscima Tiska u Zagrebu, a to su svečano danas najavili gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i direktorica Zagrebparkinga Ana Preost ispred jednog od kioska Tiska, na Kenedyevom trgu, ispred Ekonomskog fakulteta.

Riječ je o potpuno novoj usluzi koja nadopunjuje dosadašnje mogućnosti kupnje parkirnih karata na parkirnim automatima ili slanjem SMS poruke.

Korisnici će na kiosku moći kupiti polusatnu, satnu i višesatnu parkirnu kartu za sve tri zone naplate, dnevnu parkirnu kartu, “komercijalne” parkirne karte za tjedan, mjesec ili godinu dana, kao i platiti dnevnu kartu s nalogom za uplatu ukoliko nije izdan račun korisniku.

Kako je objavljeno na web stranici Zagrebačkog holdinga, na prodajnim mjestima Tiska. na području Grada Zagreba korisnici mogu kupiti:

1. Satnu ili višesatnu parkirališnu kartu za sve tri zone naplate, te polusatnu parkirališnu kartu za I. zonu (crvena).
Dnevnu parkirališnu kartu za sve četiri zone naplate parkiranja.
“Komercijalnu” tjednu, mjesečnu ili godišnju parkirališnu kartu.
Platiti dnevnu kartu s nalogom za uplatu ukoliko nije izdan račun korisniku.

2. Korisnik na kiosku zatraži elektroničku parkirališnu kartu i prodavaču kaže registarsku oznaku, vrstu usluge i željenu zonu za koju namjerava kupiti parkirališnu kartu.

3. Prodavač unosi registraciju vozila i ostale podatke u sustav te ih još jednom daje korisniku na uvid i verifikaciju.

4. Po obavljenoj transakciji korisnik dobiva račun za plaćenu parkirališnu kartu, koji je potrebno sačuvati u slučaju eventualne reklamacije. Ostale uvjete za kupnju pogledajte ovdje.