Zagreb napokon dobio dvoranu za ledene sportove! Otvoren je Admiral Ice Dome!

Foto: KHL Medveščak Admiral

Nakon što je uslijed potresa Ledena dvorana Doma sportova izvan funkcije, dvorana na Velesajmu ide u rekonstrukciju, a klizalište na Šalati se može koristiti samo u povoljnim vremenskim uvjetima, ljubitelji klizačkih sportova konačno su došli na svoje.

Naime, Zagreb je dobio natkrivenu dvoranu za ledene sportove, preduvjet kvalitetnog treniranja i razvijanja kako samog sporta, tako i mladih talenata.

Foto: KHL Medveščak Admiral

Gradnja dvorane započela je u srpnju prošle godine, nakon što je Skupština Grada Zagreba dala suglasnost za gradnju na gradskom zemljištu, sredstva za izgradnju i opremanje dvorane donirao je Admiral, dio sredstava dodijelila je tvrtka CROZ, ali i sam klub.

Admiral Ice Dome (Admiral ledena kupola) ima kapacitet za 500 – 850 gledatelja, a proteže se na ukupno 5500 m2, dok je sam balon 44×60 m. Dvorana koju je projektirao arhitektonski studio 10Aarch ima 8 svlačionica, teretanu, sobu za sastanke, video room, toalete za osobe s invaliditetom te ženske i muške toalete, pretprostor za građane (za presvlačenje, najam klizaljki ). Važno je napomenuti da dvorana ima i toalete za djecu što je čini jedinom dvoranom u potpunosti prilagođenoj djeci vrtićke dobi i mlađim dobnim skupinama.

Predsjednik KHL Medveščak Admirala Igor Jačmenjak ne krije svoje zadovoljstvo. “Ovaj je projekt uspješno priveden kraju i to u svega osam mjeseci, zahvaljući između ostalog i velikom trudu i angažmanu brojnih. Osim naravno Gradu Zagrebu, zahvaljujem i Vodoopskrbi i odvodnji i HEP-u na promptnom priključivanju dvorane na gradsku mrežu, ali i svima koji su vrijedno radili na ovom projektu, a posebno svojim prijateljima hokejašima, njihovim obiteljima, te svima koji su prepoznali i podržali ovaj projekt.”

Dvorana je namijenjena prvenstveno potrebama KHL Medveščak Admirala, odnosno treninzima, utakmicama i turnirima, ali koristit će je i svi klubovi kojima je za trenažne procese potrebna ledena ploha sa svim kategorijama – ženski hokej, ostali hokej klubovi u Zagrebu, hokej za osobe s invaliditetom, umjetničko klizanje, brzo klizanje, sinkronizirano klizanje i curling. Osim svih utakmica KHL Medveščak Admirala, u dvorani će se održavati i turniri za mlađe kategorije, ugostit će i ITHL ligu za U13 i U15 kategorije, igrat će se doigravanje Prvenstva Hrvatske, a 10. ožujka kreće Svjetsko prvenstvo divizije III grupe A za žene.

“Ovaj projekt najbolji je dokaz kako se komercijalna sredstva mogu udružiti s javnim interesom u cilju stvaranja trajne vrijednosti za cijelu zajednicu. Ulaganje u sport vraća se na brojne načine, od ekonomskih do onih koji se tiču fizičkog, ali i mentalnog zdravlja ljudi svih generacijskih skupina. Nadam se da će se ovim primjerom povesti i drugi hrvatski gradovi, mi stojimo na raspolaganju za svaku potrebnu pomoć. Želim zahvaliti svima koji su sudjelovali u ovom projektu, uključujući IIHF i njegovog predsjednika Luc Tardifa, kao i naš HOO, KHL Medveščak Admiral i cijelu hokejašku zajednicu, volontere i prijatelje hokeja”, izjavio je Vjeko Jadrešić, predsjednik Hrvatskog saveza hokeja na ledu.

Kroz različite programe i treninge, dvorana će zasigurno pratiti ambicije mladih sportaša, dajući im priliku da razvijaju svoje vještine i postignu svoje sportske ciljeve, pa će tako primjerice škola klizanja za najmlađe biti besplatna. Baš kao što će se organizirati brojni sportski programi za djecu svih dobnih skupina, u cilju razvoja njihovih vještina i poticanja zdravog načina života, organizirat će se i rekreacijskih programi za odrasle kako bi se omogućilo lokalnoj zajednici da održava kondiciju i povezuje se s drugim članovima zajednice.

Boris Wagner, voditelj odjela marketinga tvrtke Admiral izjavio je: “Ponosni smo i sretni da smo mogli sudjelovati u ovako lijepom i važnom projektu. Hokej kao sport utjelovljuje dinamičnost, timski duh i strast, a te su vrijednosti ujedno i temelj Admiralove poslovne filozofije. Kroz podršku hokeju, Admiral prepoznaje važnost zajedništva, podrške i neprekidnog napretka. Kroz slične primjere podrške hokeju u drugim zemljama, poput Austrije, Švicarske ili Slovenije, vidimo kako sportsko sponzorstvo gradi snažne veze između tvrtke i zajednice te promiče vrijednosti sportskog duha. Premda hokej zauzima posebno mjesto u Admiralovoj podršci sportskim aktivnostima, tvrtka također podupire i brojne druge sportove poput nogometa, košarke , futsala i teqballa.. Naime, poslovna strategija Admirala temelji se na kontinuiranom razvoju, inovacijama i podršci zajednici. Misija Admirala je ponuditi jedinstvenu kvalitetu usluge u industriji igara na sreću, istovremeno promičući društvenu odgovornost i održivost, a vizija zadržati visoke standarde poslovanja koji su nam omogućili vodeću poziciju u našoj branši, kontinuirano razvijanje novih te izvrsnost u svim segmentima poslovanja kako bismo ostali konkurentni sa izazovima novog doba. Znamo koliko je sport važan za fizičko i mentalno zdravlje ljudi, a pogotovo ako pričamo o najmlađima. Sada imamo još jedan sportski sadržaj u Zagrebu, u kojem ćemo moći ne samo pratiti i uživati u sportskim natjecanjima, već i sami aktivno sudjelovati, kao građani, a tu opet moram naglasiti važnost uključivanja djece i njihov razvoj kroz sport kao i da je ovo jedina dvorana koja je prilagođena vrtićkoj djeci i djeci mlađih dobnih skupina.”

Odmah po završetku Svjetskog prvenstva divizije III grupe A za žene, u Admiral Ice Domeu održat će se Dan otvorenih vrata, a građani će dobiti priliku klizati, upoznati se s hokejom i ostalim ledenim sportovima.