U četvrtak u kinu Europa premijera filma “O hokeju i medvjedima”

Zagrebačka premijera dokumentarca “O hokeju i medvjedima” redatelja Josipa Ivančića i Radislava Jovanova Gonza održat će se u četvrtak, 11. rujna u kinu Europa, a već od sljedećeg dana, 12. rujna, film će se prikazivati u sklopu redovnog programa kina.

medvescak-hokej-povijest

Film, nastao u produkciji Propeler Filma te koprodukciji Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma, snimao se od 2009. godine, a prati uspjehe zagrebačkog hokeja kroz priču o Klubu hokeja na ledu Medveščak Zagreb.

Klub je osnovan 1961. godine, a nakon 20-ak godina izbivanja sa hokejske scene sezone 2009/2010. (pod vodstvom predsjednika Damira Gojanovića) ulazi u regionalnu Erste bank hokej ligu, gdje je već u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni ostvario nevjerojatan uspjeh i izborio polufinale doigravanja EBEL lige. Najveći uspjeh u novijoj povijesti kluba Medveščak ostvaren je u sezoni 2013/2014., kada je primljen u najjaču svjetsku ne-američku ligu – Kontinentalnu hokejsku ligu (KHL).

Osim povijesnog presjeka, filmom se kroz svjedočenja ključnih pojedinaca iz povijesti kluba, ali i sadašnjih članova te vodećih ljudi KHL Medvešak Zagreb, nastoji autentično zabilježiti fenomen popularnosti ovog kluba, kao i jedinstven navijački duh Medveščakove publike.

Nakon domaće kino distribucije, film će krenuti u televizijsko prikazivanje na kanalu Al Jazeera Balkans.