Za vikend na Strossmayerovom šetalištu novo izdanje Street food festivala

Ovog vikenda – 26. i 27. travnja na Strossmayerovom šetalištu održat će se drugi zagrebački Street food festival.

street_food_festival
“Tema ovosezonskog Street food festivala su svjetske kuhinje. Posjetitelje očekuju jela iz osam zemalja, na 12 gastro punktova. Ono što je novost ove godine je i Street food market na kojem će posjetitelji moći kupovati i razne delicije naših partnera i sponzora po pristupačnim cijenama”, najavila je Lana Klingor Mihić iz organizacije. Princip s ulazom na festival je jednak kao i lani – ulaznica košta 60 kuna, a konzumacija hrane je neograničena.

Za djecu do sedam godina ulaz je slobodan. Predstavit će se kuhinje iz Indije, Amerike, Španjolske, Meksika, Azije, Engleske i Italije.

“Što se Indije tiče, posjetitelje očekuje indijski curry, tradicionalni samose burek i onion buggy. Što se Engleske tiče, fish and chips, Španjolska – tortilla, Italija – tjestenina, pasta bolognese i milanese, Azija naravno, pileći wok kao i prošle godine”, navodi Klingor Mihić.

To je samo dio ponude, a na festivalu će se, naravno, prezentirati i domaća kuhinja, naše boje branit će provjereni specijaliteti.

“Brkine, domaće, janjeće kobasice i grah”.

Festival će trajati sljedeće subote i nedjelje od 11 do 18 sati, oba dana ponuda će biti ista. Organizatori su nam otkrili i kako će se festival održavati dva puta godišnje, u travnju i u rujnu.