Za tri mjeseca tržnice u Španskom napokon će imati nadstrešnicu, radovi su počeli jutros

Za tri mjeseca tržnice u Španskom napokon će imati nadstrešnicu, radovi su počeli jutros
Foto: Zagreb.hr

U rujnu bi tržnica u Španskom napokon napokon trebala imati nadstrešnicu. Visina stropa iznositi će 11.90 m, imati će tri ulaza, a u njenu izgradnje bit će uloženo oko 3,5 milijuna kuna.

Rodovi su počeli jutros, a otvorio ih je gradonačelnik Milan Bandić.

“Raduje me što danas možemo otvoriti radove na tržnici Špansko. Pribavljena je kompletna projektna dokumentacija te ishođena građevinska dozvola. Nastojali smo komitentima koji rade na tržnici omogućiti obavljanje njihovih djelatnosti sa što manje smetnji. Današnjim danom poslovanje tržnice prebačeno je na parkiralište pored same tržnice”, poručio je direktor tržnice Stanko Gačić.

“Od kada je izgrađen ovaj prekrasan atrij tržnice, on nije bio natkriven, ljudi su do jučer ovdje radili i prodavali svoje proizvode na klupama. Stoga nam je bio prioritet natkriti ovaj prostor. Potrebno je svakodnevno dizati standard tržnica te ulagati u njih”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Predsjednik VGČ Željko Jeger zahvalio se gradonačelniku i njegovim suradnicima te je istaknuo da je ono značajan projekt za GČ Stenjevec i sve njegove stanovnike.