PROMOCIJA ZDRAVLJA I OPTIMIZMA: Na Trgu bana Jelačića održava se 9. VegeSajam

PROMOCIJA ZDRAVLJA I OPTIMIZMA: Na Trgu bana Jelačića održava se 9. VegeSajam
Foto: Zagreb.hr

Na Trgu bana Josipa Jelačića danas se održava 9. VegeSajam. Organizator je Udruga Prijatelji životinja, a sudjeluju 23 tvrtke i OPG-a iz cijele Hrvatske.

Na sajmu se nude prehrambeni proizvode biljnog podrijetla i kozmetika koja nije testirana na životinjama.

Gradonačelnik Milan Bandić je istaknuo da podupire rad Udruge Prijatelji životinja i da je ovaj sajam najbolja najava za ono što će se dogoditi u rujnu ove godine, a kada je na redu ZeGeVege festival. Naglasio je da će se prije rujna održati i vegetarijanski piknik na Gradskim vrtovima gdje će članovi Udruge biti njegovi gosti.

“S ponosom zahvaljujem gradonačelniku i njegovim suradnicima na pokroviteljstvu ovog Sajma kao i nadolazećeg ZeGeVege festivala“, rekao je predsjednik Udruge Prijatelji životinja Luka Oman.

“Danas će na glavnome trgu biti degustacija i promocija domaćih proizvođača kako bi bili zdravi, ekološki osviješteni i kako ne bi stradale živote. Ljudi su prepoznali da je veganska hrana, hrana za sve. Mnogi naši sugrađani boluju od bolesti srca i krvnih žila, a biljna prehrana je najbolji lijek za takve probleme”, istaknuo je.

Objasnio je da će se na edukativnom štandu Prijatelja životinja moći dobiti sve informacije o zaštiti i pravima životinja, veganskim jelima i receptima, zbrinjavanju i udomljavanju napuštenih životinja te očuvanju zdravlja i okoliša.

Osnovni cilj VegeSajma je ponuditi građanima Zagreba, ali i svim posjetiteljima iz drugih dijelova Hrvatske i iz inozemstva, zdrave i ukusne proizvode te promicati zdravlje, optimizam i poštovanje prema životinjama i planetu.

Sajam na središnjem trgu traje do 20,00 sati.