Vozio pod zabranom, odbio test na drogu pa dobio kaznu od 1480 eura i oduzimanje dozvole na pola godine

Foto: MUP

Vozaču koji je vozio pod zabranom i odbio test na drogu izrečena je kazna od 1480 eura i oduzimanje dozvole na pola godine, a drugom koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,08 g/kg u organizmu izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura.

U ponedjeljak, 9. listopada oko 22.40 sati 46-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Aleje grada Bolonje u smjeru istoka. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja s Ulicom Medpotoki, utvrđeno je da je vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 2,08 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1320 eura, priopćila je PU zagrebačka.

U utorak, 10. listopada oko 18.45 sati, 37-godišnjak je upravljao osobnim automobilom dubrovačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Savska Opatovina u smjeru sjevera. Na raskrižju s Ulicom Jankomir, obavljena je kontrola vozila i vozača te je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok mu je trajala prethodno izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije kao i da mu je istekla valjanost vozačke dozvole i to u srpnju 2020. godine. Ujedno, ponuđeno preliminarno ispitivanje na prisutnost droga u organizmu, kao i izuzimanje uzoraka krvi i urina radi analize uz stručni pregled vozač je odbio. Nakon uhićenja doveden je na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1480 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja „B“ kategorijom u trajanju od šest mjeseci, aoji u priopćenju.