Vozaču novčana kazna od 3310 eura! Policija ističe da je u pitanju recidivist, evo kakve je prekršaje počino

Policija najavila novu veliku akciju
Ilustracija | Foto: MUP

Vozaču koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu i za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta radi prikupljenih negativnih bodova izrečena je novčana kazna u iznosu od 3310 eura, a određena mu je i dodatno oduzimanje vozačke dozvole u trajanju od 12 mjeseci.

“U subotu, 6. svibnja oko 23.40 sati, u Sesvetama, 50-godišnji recidivist upravljao je osobnim automobilom gospićkih registarskih oznaka Zagrebačkom cestom u smjeru zapada. Obavljenom kontrolom vozila i vozača kod kućnog broja 130 utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem koncentracija 0,95 g/kg alkohola u organizmu i za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta radi prikupljenih negativnih bodova. Vozač je uhićen te doveden na nadležni prekršajni sud gdje je proglašen krivim”, priopćila je PU zagrebačka.

Izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 3310 eura, a određena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom odnosno zabrana korištenja vozačke dozvole u trajanju od 12 mjeseci kad okrivljenik ponovno stekne pravo na upravljanje motornim vozilom.

Policija je opisala još dva zanimljiva slučaja u kojima su vozačima izrečene visoke novčane kazne:

U četvrtak, 4. svibnja oko 17.40 sati u Sesvetama, u Bjelovarskoj ulici, zapadno od raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u kojoj je sudjelovao osobni automobil koprivničkih registarskih oznaka kojim je upravljao 44-godišnjak. Obavljenom naknadnom kontrolom utvrđeno da je 44-godišnjak upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 2.01 g/kg u organizmu. Vozač je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja nakon čega je doveden na nadležni prekršajni sud. Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen je krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 1670 eura kao i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od dva mjeseca.

U petak, 5. svibnja oko 07.20 sati, u Zagrebu, 52-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Đorđićevom ulicom u smjeru istoka. Dolaskom do Ulice kneza Mutimira prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Ponuđeno alkotestiranje vozač je odbio, nakon čega je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja, a potom i doveden na nadležni prekršajni sud. Nakon što je proglašen krivim izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 1650 eura te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dva mjeseca.