Strani državljanin skrivio prometnu nesreću pa odbio alkotest, evo koliku kaznu je dobio

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Nakon što je skrivio prometnu nesreću, državljanin Bosne i Hercegovine odbio je alkotest, policija ga je uhitila i sprovela na Općinski prekršajni sud u Zagrebu.

“Jučer, 12. veljače oko 1 sat, 58-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom na način da je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom ulice Vranovinski ogranak u smjeru juga te je prednjim dijelom vozila udario u rubni kamen izgrađen oko šahta koji se nalazio sa zapadne strane kolnika na parkiralištu”, stoji u priopćenju Policijske uprave zagrebačke.

Pošto je odbio alkotest uhićen je i sproveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je izrečena pravomoćna presuda, novčana kazna u iznosu od 1580 eura i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 2 mjeseca, odnosno zabrane korištenja strane vozačke dozvole na području Republike Hrvatske.

Policija je izvijestila o još jednom zanimljivom slučaju:

“U nedjelju, 11. veljače oko 23.50 sati, policijski su službenici tijekom nadzora prometa u Rapskoj ulici zaustavili 57-godišnjeg i 21-godišnjeg državljanina Mađarske koji su upravljali teretnim vozilima stranih registarskih oznaka u smjeru juga. Kontrolom vozila i vozača utvrđeno je da obojica upravljaju vozilom B kategorije bez položenog vozačkog ispita, da su prošli kroz upaljeno crveno svijetlo za njihov smjer kretanja, a također je utvrđena tehnička neispravnost oba teretna vozila. Privremeno su oduzete registarske pločice sa vozila a vozači su uhićeni i dovedeni na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje je 21-godišnjaku izrečena novčana kazna u iznosu od 2100 eura, dok je 57-godišnjaku izrečena novčana kazna u iznosu od 1970 eura.”