VIŠE OD STOTINU učenika i studenata sudjelovalo u Kvizu znanja o Nikoli Tesli

Nikola Tesla - Genij za budućnost
Foto: Press

Više od stotinu učenika zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta jučer je sudjelovalo u 8. Kvizu znanja iz fizike i općem znanju o Nikoli Tesli na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Udruge Nikola Tesla – Genij za budućnost.

Kviz znanja jedna je od triju kategorija godišnje Nagrade Nikola Tesla – Genij za budućnost. Nagrada se još dodjeljuje u kategorijama kreativnog i inovativnog proizvoda, uporabnog predmeta ili suvenira inspiriranog likom i djelom Nikole Tesle ili replike Teslina izuma te Projekta iz područja Teslina proširenog djelovanja (čist planet, zaštita okoliša, korištenje novih obnovljivih izvora energije, edukacija o kreativnosti i inovativnosti).

Testiranje je otvoreno prigodnim programom u kojem su se mladima obratili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, prodekanica fakulteta Sandra Bischof, pomoćnica glavnog tajnika Udruge inovatora Hrvatske Silvana Svilar, potpredsjednik Transparency International Croatia Don Markušić, profesorica s Rochester Institute of Technology Croatia Jasminka Samardžija, počasna članica Udruge Mirela Holy te viši kustos Tehničkog muzeja Nikola Tesla Renato Filipin.

Troje najuspješnijih kandidata iz svake kategorije 4. travnja sudjelovat će na finalnom testiranju, a troje najboljih bit će i nominirano za Godišnju nagradu koja će već tradicionalno biti dodijeljena 10. srpnja u Hotelu Esplanade u Zagrebu u okviru manifestacije Tesla&friends.

“Kvizom znanja nastojimo potaknuti mlade na istraživanje i učenje o velikom izumitelju Nikoli Tesli, a nadamo se i na vlastito istraživanje i inovativno djelovanje” poručeno je jučer iz Udruge.