KVIZ MILIJUNAŠ: Odustala na pitanju za 34.000 eura, znate li vi odgovor?

Foto: HRT

U ovotjednom izdanju emisije Tko želi biti milijunaš nakon dugo vremena vidjeli smo 13. pitanje, a otvorila ga je Ankica Vukelić iz Gospića kojoj ovo nije prvi nastup u kvizu.

Ankica Vukelić rođena je u Gospiću, živi u Zagrebu, radi kao prevoditeljica, voli čitati knjige i igrati kvizove, a već je jednom bila u fotelji nasuprot Tarika. U današnjoj emisiji bila je prvi najbrži prst, a sjajnom i odlučnom igrom otvorila je visoko 13. pitanje.

Na tom putu, prvi džoker „pola-pola”, Ankica je zatrebala na 6. pitanju u kojem se tražio „ekspres” koji je bio aktivan između travnja 1860. i listopada 1861.

Eliminacijom je nestao odgovor Orient Express te se odlučila za drugi na koji je sumnjala, Pony Express i točnim odgovorom nastavila igru.

Mala nesigurnost za Ankicu nakon samouvjerene igre pojavila se tek na 12. pitanju koje je glasilo: „Tko je u ime supruga primio Nobelovu nagradu na svečanosti u Stockholmu?”.

Odlučila je iskoristiti džoker „zovi” koji nije bio siguran i sumnjao je na odgovor pod C Winnie Mandela, na koji je i sama prvotno posumnjala.

No, u međuvremenu se Ankica prisjetila da je bila riječ o nagradi za književnost dok su preostale ponuđene za mir – te je izabrala odgovor pod C Clementine Churchill i osvojila sjajnih 18.000 eura!

Nakon dugo vremena u kvizu je otvoreno 13. pitanje u kojem se tražilo najsjevernije otočje Makaronezije. Ankica je odmah posumnjala da su točan odgovor A Azori, no na tako visokom pitanju odlučila je iskoristiti i posljednji džoker „pitaj publiku”.

Iako su njihovi postotci bili veoma tijesni, najviše su sumnjali na isti odgovor kao i Ankica (njih 30%). Ipak, prevoditeljica nije htjela riskirati sjajan osvojeni iznos od 18.000 eura te je odlučila odustati.

Nakon odluke saznala je da bi njezin odgovor bio točan te je potom zaključila da najviše žali za saznanjem kako bi glasilo visoko 14. pitanje!