Virtuozi Boško Jović & Mario Rašić uz goste očarali publiku u Lisinskom

Foto: Filip Kovačević

Boško Jović i Mario Rašić u nedjelju su u Lisinskom koncertno predstavili album “Napiši jednu ljubavnu”, album obrada antologijskih evergreena koji su zauvijek obilježili hrvatsku i regionalnu scenu.

Uz vokalne i instrumentalne goste, svirački tandem publiku je oduševio izvedbama pjesama s aktualnog albuma, kao i autorskim skladbama te nekoliko neočekivanih skladbi.

Prvoklasni duo u formaciji Jović & Rašić na albumu su izvedbama na gitari i bas gitari dali novu dimenziju svevremenskim hitovima, dok su brojni gosti svojim vokalima oplemenili nove aranžmane.

Jednako impresivno bilo je i sinoć u Lisinskom. Josip Palameta zamijenio je Amela Ćurića na izvedbi naslovne pjesme albuma, dok se Marko Kutlić pridružio na izvedbi aktualnog singla “Balada” i oduševio prisutne vokalnom interpretacijom. Matija Cvek je osim “Puta ka sreći” izveo i svoj veliki hit “Javi trebaš li me”, koji je dobio neko novo, neočekivano ruho u aranžmanu Jovića i Rašića. Amira Medunjanin, osim što je razgalila publiku dosjetkama i iskrenom opuštenošću na pozornici, izvela je Kemalovu “Kad umre ljubav”, ali zapjevala i uz Čolićevu “Pjesmo moja”, koja se na albumu nalazi u instrumentalnoj izvedbi. Svakako vrijedi izdvojiti i minimalističku izvedbu hita “Da sam ja netko”, kad se osjetila prava ljepota i bogatstvo sviračkog umijeća impresivnog tandema.

Da ne bi svu čaroliju večeri pripisali nositeljima sinoć predstavljenog albuma, koncert su dakako uveličali i instrumentalisti koji su se redali i mijenjali na bini – Antonio Vrbički na harmonici, Marko First na violini, Zvonimir Bajević na trubi i Mirsad Dalipi na bubnjevima.

Na koncertu u Lisinskom publika je slušala neke od najljepših pjesama Indexa, Zdravka Čolića, Gorana Bare i drugih, koje su na ovom izdanju dobile posve novi zvuk. Prepuna Mala dvorana Vatroslava Lisinskog je izvedbi albuma “Napiši jednu ljubavnu” dala još bolju dimenziju zbog vanserijske live forme, kompozicije i akustike koncertnog prostora.

Publiku je ugodno iznenadilo što su svi gosti izašli na pozornicu na samom početku, a zatim i ostali pred očima publike na pozornici tijekom cijelog koncerta, promatrajući svoje kolege i uživajući u izvedbama. Svaka pjesma zaslužila je velike ovacije publike, a kvalitetu koncerta potvrdila su i čak dva bisa.