VIDEO REPORTAŽA: Biciklom na posao na šest stupnjeva ispod ništice

VIDEO REPORTAŽA: Biciklom na posao na šest stupnjeva ispod ništice
Foto: Igor Zovko / proZduction.hr

Sindikat biciklista u suradnji s Inom i ove je godine obilježio Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao. Dijelili su rukavice, zvonca i druge sitnice koje pedalašima puno znače.

Zagreb se u petak, 12. veljače, probudio na – 6 stupnjeva Celzijevih. Nije biko ugodno prije 7 sati zagrijavati auto, a kamoli sjesti na bicikl, odvesti se preko pola grada na posao dok zima reže obraze i uvlači se u kosti.

No mnoštvo je Zagrepčana tog petka u rano jutro pedaliralo na posao. Tog dana obilježava se Winter Bike To Work Day – Međunarodni dan zimskog bicikliranja na posao.

Ina je sa Sindikatom biciklista, na inicijativu Irene Pečko, svoje sportske velepolasnice i zaposlenice, inače hrvatske taekwondo reprezentativke, obilježio ovaj Dan.

Irena je tog jutra prije 7 sati sjela na svoj MTB i po oštroj studeni se dovezla di Vukovarske, kraj Gradskog poglavarstva, te s članicima Sindikata biciklista dijelila rukavice, zvonca i druge sitnice.

„Da, bilo je hladno, ali s druge strane toliko divne pozitivne energije od ljudi koji su iznenađeno primali poklone! Predivno iskustvo na ovogodišnjem Wniter Bike To Work Day”, rekla nam je Pečko.

Ekipa iz Sindikata biciklista također je zadovoljna akcijom, petom po redu koju obilježavaju.