VELIKI GASTRO DOGAĐAJ: U subotu i nedjelju na Tuškancu 1. zagrebački festival palačinki

festival-palacinski

Prvi zagrebački festival palačinki, koji smo već najavili na našem portalu, službeno se otvara u subotu, 16. travnja oko 13 sati.

Na Tuškancu sve posjetitelje, a vjerujemo da će ih biti mnogo, očekuju najbolji palačinkari i najukusnije palačinke, Wine bar, Zabavni park Adria za djecu, dječje radionice, dječji igrani film, za glazbeni program brine DJ Giuliano Rajhard, a cijeli program vodi glumica i pjevačica Sementa Rajhard.

Od 13 do 15 sati održavat će se humanitarna akcija “Tisuću palačinki za djecu”, za hipoterapiju i terapijsko plivanje za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. U akciji sudjeluju javne osobe koje svojim sudjelovanjem, pečenjem palačinki i druženjem s posjetiteljima daju javnu pažnju radu Udruge.

Prikupljen novac donirat će se Centru “Ritam s konjem” iz Stubičkih Toplica, kako bi što više djece moglo besplatno koristiti djelotvorne terapije.

U nedjelju u 11 sati u Kinu Tuškanac bit će prikazan crtani film “Mali princ”, a u predvorju kina održat će se kulinarsko-likovne radionice.

Od 10 do 19 sati posjetitelji će, kao i prethodnog dana, moći uživati u palačinkama i kavi na sunčanoj terasi, u zabavnom parku ili na nekoj od radionica, a u 13 sati održat će se i natjecanje u jedenju palačinki.

Uz palačinke, posjetitelji će moći uživati u vrhunskoj kavi. Također, najstarija zagrebačka vinoteka Bornstein predstaviti “Tour of Croatia” ponudu vina i pjenušaca, a posjetitelji će imati priliku kušati vrhunska makedonska vina Vinarije Dudin te hrvatska craft piva Manufakture.